Tesla Model S 2017

De CEO van Tesla, Elon Musk, is weer eens op dreef. Afgelopen woensdag Twitterde hij dat de prijs van het vlaggenschip van Tesla, de Model S, gaat verlagen naar $69.420. Waarschijnlijk is deze prijsactie een reactie op de onthulling van de Lucid Air, die ongeveer 5 kilometer meer actieradius heeft dan de Tesla Model S.

Prijsoorlog met Lucid Motors

Volgens het Twitterbericht verlaagt Elon Musk de prijs van de Model S van $80.000 naar, schrik niet, $69,420. (omgerekend €59.300.-). Even voor je beeldvorming, in Nederland kost een nieuwe Tesla Model S nu nog €79.990.-.  Waarschijnlijk is deze prijsactie een reactie op de onthulling van de Lucid Air, die met een vanafprijs van $69,900 scherp in de markt staat. Vele dachten dat het een grap zou zijn maar op de website van Tesla is de Model S gewoon te bestellen voor $69.420.! Hoe lang deze prijs van toepassing blijft en of de prijswijziging ook in Nederland doorgevoerd gaat worden is nog maar de vraag…

Lucid Air
De Lucid Air

Een prijs met een betekenis

Alles wat Elon Musk bedenkt of roept zit vaak een bepaalde gedachten achter. Vaak met humor, zo ook deze keer waarschijnlijk. Het is natuurlijk gokken waar deze getallen nu weer aan refereren maar het getal 420 zal wel te maken hebben met zijn liefde voor wiet. Tenminste, als je op tijdens een live radioshow een jointje rookt als CEO van zo’n wereldbedrijf kun je er eigenlijk niet omheen. Het andere nummer refereert met alle waarschijnlijkheid naar zijn favoriete seks standje.

Categorieën