Logo

Joshua Scheffers

 		
Joshua Scheffers

Een van de eerste herinneringen van Joshua is dat hij de pedagogisch medewerker van de kinderopvang aan het uitlachen was. De reden? Ze had een Peugeot 206 gekocht, en die vond hij stom. De rest van zijn jeugd zat vol met auto’s. Hij kende ze bijna allemaal en herkende ze aan de achterlichten of andere kleine details, zoals een stripje chroom op een specifieke plek. Top Gear, zowel de televisieserie als het tijdschrift, was echt alles. Dit werd zoveel gekeken dat de afleveringen bijna geciteerd konden worden. Kleine Joshua rende dan door het huis terwijl hij “POOWWAAARRRR” riep. Arme ouders, zoals hijzelf zegt. In zijn jeugd was hij al snel een lopende encyclopedie van autokennis. Die passie is er nog steeds, en Joshua heeft zichzelf voorgenomen autojournalist te worden. 

Wat was je eerste auto? 

Een Alfa Romeo 145 1.6 TwinSpark. Heerlijke auto, bomvol karakter. Helaas kwam er een moment dat de versnellingsbak stuk ging. Anders had ik hem nog steeds gehad, denk ik. 

Wat rijd je en waarom? 

Op het moment is mijn dagelijkse auto een Renault Twingo 1.2 uit 2011. Prima ding, kost geen drol en ik kom overal droog en warm aan. 

Ik ben ook de trotse eigenaar van een Volvo Amazon uit 1968. Het leek me enorm gaaf om zelf een restomod te maken. Dat is ook zo! Als die af is. Nu is het enorm veel werk, werk dat ik natuurlijk enorm onderschat heb. 

Wat is je droomauto en waarom? 

Hoeveel ruimte heb ik? Er zijn zoveel auto’s die ik wil hebben. Ik ga even hebberig zijn en kies er drie. 

Mijn restomod Volvo Amazon. Als die eenmaal af is, heeft het ding dubbele draagarmen rondom, op maat gemaakte dempers van BC Racing en koolstofvezel carrosserieonderdelen. Kwam per ongeluk uit bij een bedrijf in Zweden die dat maken. 

Een Koenigsegg CC 850. Onvoorstelbaar duur en zo gelimiteerd dat er maar een kleine kans is dat ik er überhaupt ooit eentje ga zien. Ik vind ze echter wel zo onwijs mooi! de techniek is fantastisch. Als we het over een “droomauto” hebben hoort deze er zeker bij voor mij. 

Iets realistischer, een Alfa Romeo Giulia. De Quadrifoglio natuurlijk. Met een handbak en kuipstoelen. Het liefst in het groen. Verder ben ik snel tevreden hoor.. 

Wat was je mooiste automoment? 

Het kopen van mijn eerste “hot hatchback” op 20 jarige leeftijd. Een Volkswagen Golf GTI 35 Jahre edition. Daar ging mijn spaarvarkentje, de auto was perfect. Rood met een zwart dak en zwarte velgen. Natuurlijk een typisch “tartan” interieur. Ik had onwijs veel plannen voor roadtrips en circuitdagen. 

Helaas was de auto té perfect en Volkswagen wilde hem terug. Ooit van de terugkoopactie van Volkswagen gehoord? Grote kans van niet; het ging over 6700 auto’s wereldwijd tussen 2006 en 2018. Mijn “perfecte Golf GTI” was daar een van. De auto’s die terug moesten, waren pre-productieauto’s en hadden nooit de weg op gemogen. 

Als ik een “villain origin story” zou hebben, dan is het deze. Mijn mooiste herinnering is dus ook mijn meest vervelende. Men kan geen piek zien als er geen dal is. 

Als je jezelf met een auto vergelijkt, wat ben je dan? 

Mijn eerste gedachte is een klassieke Mini Cooper. Omdat ik zelf ook maar klein ben… 

Maar gekeken naar wie ik ben als persoon: een Alfa Romeo 147 GTA. Ik ben zeker niet perfect, ben me daar ook goed van bewust. Ik ben wel enorm gepassioneerd, eigenzinnig en koppig. Ik ben ook zwaarder dan je in eerste instantie zou denken. 

Wat is je guilty pleasure? 

ABBA en Pokémon! Op automotive gebied? Kei cars. Die kleine dingetjes uit Japan. Maximaal 660 cc. Klein, licht en tof om te zien. Maakt me niet uit of het een Daihatsu Copen is of een Kei car pick-up. Ze zijn allemaal geweldig en eigenzinnig, daar hou ik van. 

    Meld je aan
    voor onze nieuwsbrief!

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Dank voor uw inschrijving!
    Wij hebben uw aanmelding ontvangen.