Discovery blaast dit jaar 35 kaarsjes uit en viert dat met een speciale jubileumeditie van zijn luxe zeven persoons SUV. Het is net alsof je je 35e verjaardag viert met een nieuwe outfit, én een sport abonnement. Deze nieuwe versie heeft namelijk niet alleen een fris uiterlijk, maar ook een gloednieuwe D350 dieselmotor met 48V mild hybrid-technologie. Discovery laat zien dat leeftijd geen rol speelt, behalve als het gaat om ervaring.

Verbeterde uitrusting

Met de komst van de nieuwe 35 jarig jubileum kondigt Land Rover aan ook de uitrusting van zijn standaardmodellen te verbeteren. Met standaard elektrisch verstelbare stoelen en stuurkolom. Dankzij de All Terrain Progress Control en een trekgewicht van 3,5 ton is er geen terrein dat deze SUV niet aankan. Zoals je mag verwachten bij een Land Rover dus. Met accessoires zoals het ‘For Dogs’-pakket en het ‘Biking Adventures’-pakket kun je zelfs je harige vrienden en je fiets meenemen op avontuur.

verjaardagsfeestje

Mark Cameron, de Managing Director van Discovery, verklaart trots: “Al 35 jaar heeft de Discovery de lat gelegd voor de familie SUV. We zijn trots om deze gelegenheid dan ook te vieren.” Wat je van die citaat wil geloven laten we aan de lezer over. De Discovery staat bekend om zijn flexibiliteit en ruimte, en de nieuwe jubileumeditie maakt daar geen onderscheidt in, een tripje naar de supermarkt of de Mcdrive is nog steeds lekker makkelijk.

Land Rover heeft met de de Discovery, sinds zijn debuut in 1989 altijd al willen innoveren. Sinds 1998 is er bijvoorbeeld de Active Cornering Enhancement technologie. Dat is een sjieke manier om te zeggen dat de auto stabiel blijft rijden, zelfs op onverhard en lastig terrein. Een jaar later was het de eerste SUV met dubbele airbags voorin. Het model is veelzijdig genoeg dat het Oostenrijkse Rode Kruis ze gebruikt voor zoek- en reddingsacties. Dan hebben we het nog niet gehad over de keer dat een Discovery een ‘road train’ van 110 ton door de Australische Outback sleepte.

Ster van de show

Met een krachtige, nieuwe 3.0 liter zescilinder dieselmotor die 350 pk levert, is deze SUV niet alleen krachtig maar ook efficiënt, dankzij de mild hybrid-technologie. Daarmee rijd je zuiniger en draag je bij aan een beter milieu.

De 35th Anniversary Edition komt met tal van luxe features zoals 22 inch lichtmetalen velgen, een panoramadak, en een interieur dat zou moeten voelen als een vijfsterrenhotel op wielen. Met prijzen vanaf € 168.585 mag dat ook gerust.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *