autoverzekering aanvragen

Veel Nederlanders kunnen erg veel geld besparen op hun autoverzekering, soms tot wel 600 euro per jaar! Het kan dus al gauw uit om van tevoren verschillende autoverzekeringen te vergelijken voordat je een autoverzekering afsluit. Heb je net een auto aangeschaft en ga je een autoverzekering aanvragen? Lees dan vooral verder. 

De goedkoopste autoverzekering

Natuurlijk willen we allemaal de meest voordelige autoverzekering. Toch is de goedkoopste autoverzekering niet altijd de beste keuze, er kunnen namelijk nogal wat addertjes onder het gras zitten. Sommige autoverzekeringen rekenen bijvoorbeeld een hoog eigen risico bij schade. Ook kunnen autoverzekeringen je verplichten om schade te repareren bij specifieke schadeherstelbedrijven. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar als deze schadeherstelbedrijven niet bij jou in buurt zijn kan het vervelende situaties opleveren. Lees dus goed de voorwaarden van een verzekeringsmaatschappij voordat je een autoverzekering afsluit. Schade rijden is al vervelend genoeg, en dan zit je niet te wachten op extra onverwachte kosten.

Aanvullende verzekeringen

Naast schade aan je auto zijn er ook andere risico’s die je eventueel af kunt dekken met aanvullende verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp als je onderweg stil komt te staan, een inzittendenverzekering of rechtsbijstand in het verkeer. Deze aanvullende verzekeringen kosten een klein bedrag extra per maand, maar kunnen je een hoop ellende besparen in het geval van een ongeluk. Heb je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar lopen? Ga dan eens na of je pakketkorting kunt krijgen. In sommige gevallen kan je hogere pakketkorting krijgen door extra aanvullende verzekeringen af te sluiten. Per saldo kan het dus goedkoper zijn om meerdere verzekeringen toe te voegen.  

Allrisk, beperkt casco of WA

Rijd je al jaren in dezelfde auto? Controleer dan eens of je autoverzekering nog steeds goed past bij je situatie. De kans is dan groot dat je veel kunt besparen op je autoverzekering. Wellicht heb je nog steeds een allrisk verzekering, of misschien rijd je veel minder kilometers dan een aantal jaar geleden. Door je autoverzekering goed up-to-date te houden voorkom je dat je teveel betaalt en ben je er zeker van dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan in het geval van schade. Benieuwd of je ook kunt besparen? Op geld.nl vind je een simpele vergelijkingstool die simpel en snel de voordeligste autoverzekeringen voor je op een rijtje zet.

Categorieën