Opel Insignia Grand Sport 1.6D Turbo Business Executive 2017

In december vorig jaar heeft het Duitse Opel de splinternieuwe Insignia Grand Sport onthuld. Na bijna driekwart jaar is het tijd om hem eens zelf te ervaren.

Wat voorafging

De Opel Insignia is de directe opvolger van de Vectra en stampt alweer uit 2008. In dat jaartal werd de geheel nieuwe Insignia tijdens de British International Motor Show gepresenteerd aan het publiek. Na diverse vernieuwingen in 2013, is het merk er in geslaagd een volledig nieuwe Insignia te ontwikkelen.

Niet alleen het model is nieuw, ook de naam. Voortaan gaat hij als ‘Insignia Grand Sport’ door het leven. De stationwagon-variant, de Insignia Sports Tourer, is niet van naam gewijzigd.

Exterieur & Interieur

Opel heeft de Monza Concept als inspiratiebron gebruikt voor het exterieur, en dat is aan de lichtunits en brede grille goed te zien. Het uiterlijk kenmerkt zich verder door zijn lange neus en korte achterwerk, terwijl een chromen sierstrip als raamomlijsting dient. Deze strip is tevens op de portiergrepen aanwezig, dat onderdeel is van de Business Executive-uitvoering.

Aan ruimte is geen gebrek in de Opel Insignia Grand Sport. Voorin heb je een zee aan beenruimte, terwijl dit ook achterin aan de orde is. De hoge middenconsole fungeert als scheiding tussen bestuurder en bijrijder, en de binnenkant van de portieren zijn voorzien van Morrocana-afwerking. Ook de stoelen zijn met deze stof bekleed. Het dashboard is mooi afgewerkt, en de meeste knoppen zijn weggelaten en geïntegreerd in het intuïtieve infotainmentsysteem.

Het rijden

De gereden Insignia Grand Sport heeft onder de kap een 110 pk sterke 1.6 liter CDTI-dieselmotor. Het betreft qua motorisering de instapper, maar zeker niet qua rijgedrag. Dankzij de prettige stoelen biedt hij veel comfort, en dat is ideaal bij lange afstanden. Schakelen gaat met de handmatige zesbak erg soepel.

Als laatste kunnen we melden, dat hij efficiënt om gaat met zijn brandstof. Met een gemiddeld verbruik van 5,9 liter/100 km mag Opel tevreden zijn.

Specificaties

Motor: 1.6 liter CDTI-dieselmotor (110 pk en 300 Nm)

Versnellingsbak: Handgeschakelde zesbak

0-100 km/h: 11,6 sec.

Topsnelheid: 205 km/h

Gecombineerd brandstofverbruik: 4,0 liter/100 km

CO2-uitstoot: 105 g/km

Lengte, breedte en hoogte: 4.897 mm/2.093 mm/1.455 mm

Bagageruimte: 634 liter

Vanafprijs: € 33.695,- (inclusief BTW en BPM)

Prijs (getoond model): € 35.745,- (inclusief BTW en BPM)

Categorieën