MICHELIN Pilot Sport CUP2 CONNECT app

Elke autoliefhebber snapt dat alles staat of valt met de juiste banden onder de auto. Zelfs al heb je nog een prachtige sportieve auto, met matig rubber wordt al je moeite teniet gedaan. Hetzelfde geldt voor banden met een verkeerde temperatuur of een verkeerde bandendruk en dat is exact waar Michelin jou in gaat helpen met de Cup 2 Connect.

MICHELIN Pilot Sport CUP2 CONNECT
MICHELIN Pilot Sport CUP2 CONNECT

De Connect-functie maakt het verschil

De Cup 2 Connect is de nieuwe versie van de befaamde Cup 2-band. Deze is niet alleen qua performance verbeterd, maar ook nog eens voorzien van nieuwe draadloze technologie. De Michelin Cup 2 Connect is namelijk de eerste band die zijn data realtime doorgeeft in een app! Hierdoor kun je voordat je op weg gaat zien of de banden op de juiste spanning staan. Dit is volledig gebaseerd op de auto, het gewenste rijgedrag en de weersomstandigheden waarin je gaat rijden. 

MICHELIN CUP2 CONNECT
Via een app informatie én advies over je banden

Michelin bandenmanagement

Als je eenmaal onderweg bent kun je niet alleen eenvoudig zien of alles goed op temperatuur en spanning blijft, maar krijg je ook tips om de balans van de auto aan te passen door de bandenspanning voor of achter aan te passen. Hierdoor verleng je ook de levensduur van je band. Bovendien, aangezien het om een sportieve band gaat, kun je de app gebruiken als stopwatch voor de rondes op het circuit! Dit alles wordt opgeslagen zodat je naderhand niet alleen de data uit kunt lezen, maar ook zorgen dat je in de toekomst nog beter voorbereid de baan op gaat. Dit maakt het stukje bandenmanagement opeens heel tastbaar voor iedereen.

Bandentest

Deze technologie is nieuw en wordt logischerwijs uitgebracht in dé topband van het moment, maar eenzelfde functionaliteit kunnen we grotendeels waarschijnlijk verwachten in de andere banden in de range van Michelin. De komende tijd gaan we de band testen onder de Renault Megane 3 RS Trophy, een auto waarbij de Cup 2 Connect als gegoten past. Michelin claimt zelf een tijdswinst van 7,29 seconden na 10 ronden. Of wij dat ook realiseren lees je binnenkort hier!

MICHELIN Pilot Sport CUP2 CONNECT BMW M2 CS

Categorieën