test Samsung Galaxy Z Flip
SterktesZwaktes
CompactVouw in het scherm
Hoesje voor de mobiel zit erbijMoeilijker om nieuwe/andere hoesjes te vinden
4k video’s/foto’s op zowel voor als achtercamerDuur in aanschaf
Batterij gaat lang mee
8GB ram
256GB opslag

Ken je de fliptelefoons van vroeger nog? De Samsung Z Flip brengt het weer terug, nostalgie! De Samsung Z Flip bestaat wel uit een volledig scherm, vroeger was het alleen een scherm en een toetsenbord. Niet veel ruimte in je tas, jas of broekzak? De Samsung Z Flip vraagt niet veel ruimte. Doordat je de Z Flip kunt inklappen heb je een compacte telefoon.

Samsung Galaxy Z Flip dichtgeklapt
Dichtgeklapte Samsung Galaxy Z Flip met display op de buitekant

Heb je ook altijd moeite met het vinden van een goed hoesje voor je telefoon? Bij de Samsung Z Flip wordt er standaard een hoesje mee geleverd, dit is natuurlijk wel fijn zodat je telefoon meteen beschermd is. En probeer maar eens een hoesje te vinden voor een Flip toestel.

Opengeklapt Galaxy Z Flip
Opengeklapt Galaxy Z Flip

Tegenwoordig is het belangrijk dat de front-camera ook goede video’s en foto’s kan maken. Met de Samsung Z Flip kun je 4k video’s en foto’s maken. De video’s kan je opnemen met 60fps (frames per seconden). Dit betekent dat het beeld van de video’s/opnamen geleidelijk en mooi afspelen, dit is prettig om naar te kijken.
Doordat beide camera’s dezelfde kwaliteiten bevatten is het makkelijker om met beide camera’s topkwaliteit video’s en/of foto’s te maken. De laatste tijd zijn er veel vlogs/lifestyle en unboxing video’s, doordat je de Samsung Z Flip kan buigen is hij gemakkelijk neer te zetten op tafels en hoef je het niet vast te houden of met hulpmiddelen vast te zetten. Ideaal!

Vanwege de grote opslagruimte van 256GB van de Galaxy Z Flip kun je gemakkelijk veel video’s, foto’s en games opslaan. De Z Flip heeft een krachtige processor (CPU), hiermee kan je soepel games spelen. De batterij houdt het lang vol, bij weinig gebruik ongeveer 4 a 5 dagen. Dat zie je tegenwoordig niet vaak meer.

De basis van een telefoon is nog steeds bellen. Natuurlijk is de Samsung Z Flip hier ook compatibel voor gemaakt ;). Door de heldere microfoon ben je duidelijk en helder te verstaan zonder echo of geruis op de achtergrond. Doordat de Samsung Z Flip gebogen kan worden hoef je hem niet in de hand te houden maar kun je hem neerzetten op de tafel. Even speaker inschakelen en je hebt beide handen vrij. De Samsung Z Flip heeft een octa-core processor (8 cores), 8 GB ram, 4k voor- en achtercamera en kan ingeklapt worden en is zeer compact ten opzichte van andere telefoons.

Video Samsung Galaxy Z Flip

Persoonlijke ervaring Samsung Galaxy Z Flip

De eerste indrukken van de Samsung Z Flip waren “Wow, wat een supergave telefoon!”. Het feit dat de Z Flip in te klappen is maakt deze telefoon zeer geschikt om in je broekzak te stoppen. Na een tijdje met de Samsung Z Flip ondervonden te hebben merk je al gauw de snelheid van het toestel. Het enigste nadeel van de telefoon is de vouw van het scherm, die voel je bij games goed zitten. De video’s/opnames en foto’s zijn helder van kwaliteit.