Cake & Polestar

Met de transitie naar duurzame mobiliteit zien we steeds meer innovaties op het gebied van gemotoriseerd verkeer. Een elektrische auto is inmiddels normaal, maar ook gemotoriseerd verkeer op twee wielen elektrificeert in hoog tempo. De recente cijfers laten een sterke stijging zien in de verkoop van elektrische bromfietsen, snorfietsen en motoren in Nederland.

Eindhovense start-up Magnetic Motors opent zijn deuren

Met de introductie van elektrische scooters en motoren opent zich een nieuwe markt. Naast de bekende voordelen voor het milieu en nul uitstoot, zijn ook lage brandstofkosten en lage onderhoudskosten een belangrijke drijfveer. Veel bedrijven zijn op zoek naar alternatieven voor een auto van de zaak.

Start-up Magnetic Motors gelooft in deze groeiende duurzame markt en opende recent zijn deuren van haar eerste concept store, met daarin volledig elektrische(brom-) scooters, motoren en steps.

Concept store foto van Magnetic Motors in Eindhoven

Unieke producten

Magnetic Motors opereert met enkel volledige elektrische scooters en motoren in een niche markt. In de concept store in Eindhoven staan alle unieke producten prachtig opgesteld. Alle producten zijn stuk voor stuk ontwikkeld door jonge innoverende bedrijven die opvallen door hun uitgesproken ontwerpen.  

De oprichter van Magnetic Motors, Sam Abbing, verteld: “We zijn kritisch in onze keuzes en zoeken naar bedrijven met een goed verhaal, waar een filosofie achter zit.” Hij voegt daar aan toe: “We gaan dan ook zelf naar bedrijven toe om met eigen ogen te zien dat het goed zit. We kijken dan naar het design, maar zeker ook naar prestaties, kwaliteit en vakmanschap. Duurzaamheid is ook belangrijk voor ons, want we willen dat een voertuig lang meegaat.”

Volledig elektrische scooters en motoren van het Zweedse merk CAKE

Corona of geen corona…

Ondanks dat de wereld in de ban was van het coronavirus was er geen twijfel bij Sam Abbing om de start uit te stellen.  “Het lijkt misschien vreemd om op dit moment een bedrijf te starten, maar juist in deze tijd hebben wij veel te bieden. Er zijn nu bijvoorbeeld veel reizigers die liever het openbaar vervoer mijden en op zoek zijn naar alternatieven”.

De zoektocht naar een nieuwe elektrische scooter of motor begint en eindigt bij Magnetic Motors eventueel online . Elektrisch rijden vraagt onder andere om een gedragsverandering en dus is het belangrijk dat je als klant goed weet waar je aan begint en kiest voor iets dat bij je past. De meer uitgebreide website gaat binnenkort live. Tot die tijd gebruikt Magnetic Motors diverse sociale media kanalen om met hun klanten in contact te komen. De concept store is al open en de eerste elektrische scooters zijn al verkocht! Benieuwd naar de producten? Klik dan hier: www.magneticmotors.nl

CAKE scooter
Deze elektrische scooter kan je aankleden met verschillende accessoires