Synology DS718+

Oké, je kunt je bestanden online ergens neerzetten, maar eerlijk gezegd voelt het ook goed om er zelf meer controle over te hebben. Die laatste doelgroep is erg groot. Wij behoren ook tot deze doelgroep en verzochten daarom Synology om de DS718+ te testen. Bij ontvangst van de DS718+ viel het direct op dat deze Synology een stuk kleiner is dan onze eigen DS211+, terwijl ze qua behuizing niet veel van elkaar schelen. Wel is de 718+ een halve kilo zwaarder, maar dat ook doordat de DS7 serie minder goedkoop plastic heeft dan de meeste andere DS modellen. Dit komt het kwaliteitsgevoel direct ten goede.

Sterktes Zwaktes
+ Centrale opslag van je bestanden (foto’s, films, Word etc.) – Twee geheugen slots RAM (werkgeheugen)
+ Surveillance mogelijkheid met camera – Maximaal 2 HDD’s
+ Extra functionaliteiten zoals website erop zetten, synchroniseren harde schijf – Niet goedkoop
+ Cloud station drive programma (om bestanden te synchroniseren) – Dezelfde uitstraling als andere Synology NAS
Sterktes / zwaktes Synology DS718+

Unboxing de Synology DS718+

Zie hier onze unboxing video van de Synology DS718+.

Unboxing de Synology DS718+

> Bekijk de collectie van Synology bij MediaMarkt

> Bekijk de collectie van Synology bij Bol.com

Hoe handig zou het zijn als je bestanden op een centraal punt staan? Of als backup? De DS718+ is ideaal om je bestanden te bewaren en te delen met familie en/of vrienden. Dan kan je dit gemakkelijk doen met de synology software. Hierdoor kan je gemakkelijk een link sturen naar je familie en/of vrienden om je bestanden (documenten, films of foto’s) te downloaden. Ook kan je voor het delen aangeven dat de link voor een bepaalde tijd beschikbaar is en/of met een wachtwoord beveiligen. Met de cloud station drive programma is het gemakkelijk om documenten van je computer of laptop de synchroniseren met de DS718+ zo dat je bestanden ook veilig op een centrale plek staan opgeslagen. De bestanden overbrengen kan via LAN (2 x Ethernet aansluiting) met een snelheid van maximaal 1 Gigabyte per seconde. Maar ook via USB 3.0 kun je je bestanden overbrengen. Daarvoor zit één aansluiting aan de voorkant en twee aan de achterkant.

Onze NAS staat ook fysiek op een centrale plek, namelijk in de meterkast. Daar is hij ook met een korte kabel op het netwerk aangesloten via de Router. Wij vinden het een ideale plek, omdat je na de gemakkelijke installatie toch niet wekelijks bij de NAS hoeft te zijn.

Synology DS718+ in de meterkast
NAS in de meterkast

Doordat er 2 HDD (harde schijven) in kunnen kan je met de raid configuratie bijvoorbeeld een mirror instelling toepassen zodat als 1 HDD kapot zou gaan dan neemt de 2e HDD het over. Hierdoor blijven je bestanden beschikbaar dankzij de 2e HDD en kan je later de 1e (kapotte) HDD vervangen. Wij hebben gekozen voor 2 x 3TB. We hadden eerst 2 x 1TB, maar die raakte al voor 75% vol met voornamelijk (Disney)films voor de kinderen…

DS718+ twee harde schijven 2 bay

Mocht naast alle functionaliteiten de DS718+ het niet bij kunnen houden is er een mogelijkheid om dit te upgraden, dit wil zeggen dat je de NAS niet hoeft te vervangen maar meer geheugen (RAM) erin kan zetten zodat er meerdere functionaliteiten gedraaid kunnen worden. Wij adviseren wel om eerst te kijken of je dit nodig hebt. Als je voor jouw werkzaamheden geen extra RAM geheugen nodig hebt, dan is het zonde om daar voor te kiezen.

Naast dat de DS718+ als opslag gediend kan worden heeft het ook andere functionaliteiten. Hiermee kan je gemakkelijk een website draaien, mailserver instellen, gebruik maken van de surveillance software of het beheren van de certificaten voor de ingestelde websites.

Persoonlijk

Ik gebruik zelf al jaren een Synology NAS en ben er zeer te vrede over. Ik vind het erg belangrijk om belangrijke/cruciale bestanden op een centraal punt te hebben staan, ook helpt de cloud station drive (programma voor de computer/laptop) hier ook bij. Met dit programma is het gemakkelijk om bestanden te synchroniseren met de Synology NAS.

Overzetten van gegevens van oude NAS naar nieuwe NAS gaat erg gemakkelijk. Plug and Play.

Het draaien van een website is op de synology NAS zeer eenvoudig (echter is hiervoor wel een domein nodig, dit zit niet in de synology NAS). De surveillance software van synology is zeer handig om een IP-camera hieraan toe te voegen. Met deze software is het gemakkelijk om in te stellen dat de camera moet opnemen. Hierdoor is het gemakkelijk om het op een later tijdstip terug te bekijken. Een volgende keer testen we graag de functionaliteiten van de surveillance software en mogelijkheden.

> Bekijk de collectie van Synology bij MediaMarkt

> Bekijk de collectie van Synology bij Bol.com