Mini Coutryman kart 2
PluspuntenMinpunten
Stimuleert creativiteit– Sommige effecten teveel
in eigen nadeel
– Voelt als het klassieke spel– Fysieke objecten niet
te definiëren
Enorm veel mogelijkheden2 Switches voor 2 spelers

Mario Kart Live Home Circuit weet zodanig te overtuigen, dat het gehele Dagelijksauto team het met elkaar eens was. Dit komt op ons Kerstmis-lijstje! Het is ook niet helemaal eerlijk van Nintendo. Hoe kunnen wij nou nee zeggen tegen een elektrische auto, die tevens een geweldige gadget is? Nou, niet dus. En dus mochten wij een week onze creativiteit testen met Mario Kart Live Home Circuit.

Kwaliteit boven superioriteit

Mario Kart Live Home Circuit, witte muur
Mario Kart Live Home Circuit pakket

Nintendo heeft vanaf de GameCube langzamerhand zijn focus verlegd van de beste specificaties, naar de beste ervaring op een gameconsole. Na de revolutionaire Wii en de Wii U met hun motion controls, zet de Switch deze trend vrolijk door. Deze keer door gebruik te maken van Augmented Reality. Met Pokémon Go! (wellicht van gehoord) waren de eerste stappen gezet in deze nieuwe techniek. Nu heeft Nintendo zijn eerste volledige AR spel uitgebracht in de vorm van het geliefde Mario Kart.

Karton, een kabel en een kart

houten tafel, mario kart live home circuit
Inhoud Mario Kart Live Home Circuit

Nintendo heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt om Mario Kart te kiezen als eerste AR volledige game. Iedereen heeft het spel wel eens in hun leven gespeeld en dus zijn de verwachtingen hooggespannen. Het pakket waarin Mario Kart Live Home Circuit in komt is heel simpel, 6 kartonnen borden, een kabel en een kart.

> Bekijk de prijs van Mario Kart Live op Bol.com

> Bekijk de prijs van Mario Kart Live bij MediaMarkt

Het spel is gratis te downloaden in de Nintendo eShop en kan gespeeld worden op een Nintendo Switch of Switch lite. Bij het opstarten van het spel wordt je op de klassieke Nintendo manier begeleid door het spel. Eerst een beetje rondrijden, daarna de borden plaatsen, vervolgens maak je het circuit, en voor je het weet ben je aan het racen. Van de 6 borden die bij het spel zijn inbegrepen zijn er 4 borden bedoeld als checkpoint. Deze punten registreert de kart door middel van zijn ingebouwde camera. Als er tussen deze 4 punten een parcours is gemaakt, kan het parcours versierd worden met de overgebleven richtingsborden. Of in ons geval, een heel hoop karton…

Creativiteit is koning

huiskamer, mario kart live home circuit
Iets uit de hand gelopen…

De basis van Mario Kart Live Home Circuit is zo goed dat de enige limitatie jouw woonkamer en creativiteit is. Wij hadden hadden daarom in no time besloten om onze eigen Rainbow road te maken. Vele gekleurde papiervellen, karton en plakband verder en onze creatie was klaar. Het gevoel wanneer je voor het eerst door een zelfgemaakte tunnel naar de finish racet, geweldig. Deze ervaring is vervolgens door de vele beschikbare cups ook uniek voor ieder circuit. Om de verschillende banen in een cup een eigen identiteit te geven zijn er namelijk ook weerseffecten. Zo is er een level met extra veel wind die de kart fysiek naar een kant zal blazen. Ook het driften is verwerkt in het spel, waardoor de kart scherper de bocht doorgaat en ook een boost krijgt. Al deze effecten zorgen ervoor dat je binnen 5 minuten vergeet dat dit allemaal gebeurd in de woonkamer.

helling, mario kart, gate
Sprong naar de gate

Als je eenmaal goed genoeg bent om een aantal cups te winnen, komen er ook nieuwe cc klassen vrij. De 50,100,150 en zelfs 200 cc laten de kart aanzienlijk sneller rijden bij iedere vervolgstap. Dit maakt de ervaring net zoals bij de traditionele Mario kart, een stuk intenser. Wij merkten echter op onze baan, dat 150cc al teveel was voor een krap en vol circuit.

Dit kan de creativiteit iets belemeren maar dit ligt ook aan de hoeveelheid ruimte die er beschikbaar is. Voor nu konden wij op onze Rainbow Road ons prima vermaken met de 100cc klasse. De kart functioneert op het WiFi signaal van de Nintendo Switch. Dit betekend dat het meenemen van de kart naar een andere locatie zonder WiFi geen enkel probleem is. Wij probeerden het op de officiële DA Mini Racecourse in de Mini Countryman, en dit werkte prima!

Mini Countryman Live Home Ciruit

Outfits, toeters en karts

Bij de traditionele Mario Kart is één van de grootste drijfveren het vrijspelen van nieuwe onderdelen. Ook bij Mario kart Live Home Circuit is dit het geval. Tijdens het racen in een cup of time trial mode, is het mogelijk om muntjes te verzamelen die over het circuit verspreid liggen. Maar pas op! Deze muntjes verlies je wanneer de kart geraakt wordt door een power-up, of een stoelpoot… Wanneer de race voorbij is, worden de overgebleven muntjes opgeteld en nieuwe accessoires vrijgespeeld. Zo zijn er vele soorten outfits, toeters maar ook karts om te selecteren. De kart wordt op het beeldscherm vervangen door een andere kart. Iets dat volledig geloofwaardig over komt, want nogmaals, na 5 minuten vergeet je dat dit allemaal gebeurd in de woonkamer.

Alleen maar regenbogen?

Luigi in zijn kart

Als basis voor een volledig nieuw AR spel weet Mario Kart Live Home Circuit compleet te overtuigen. Dit betekent echter niet dat het alleen maar regenbogen en zonneschijn is. Zo is de aanschafprijs van €112,99 aan de stevige kant. Daarnaast zijn er om met twee spelers te racen, 2 sets en 2 Nintendo Switch consoles nodig. Het creatief versieren van een eigen circuit is leuk, maar de tegenstanders kunnen nog wel eens door fysieke obstakels heen rijden. De mogelijkheid om een stoelpoot of kast te kunnen markeren als obstakel had hierbij mooi geweest. Ook zijn sommige effecten te groot voor een krap circuit. Zo merkten wij dat de Bullet Bill Power-up, op een smal circuit juist tegen je werkt.

> Bekijk de prijs van Mario Kart Live op Bol.com

> Bekijk de prijs van Mario Kart Live bij MediaMarkt

Conclusie

Na het testen van Mario Kart Live Home Circuit op verschillende locaties zijn wij compleet overtuigd. Het spel weet een bekend recept compleet te vernieuwen zonder dat dit geforceerd aanvoelt. Nagenoeg alle Power-Ups en circuits van vroeger zijn aanwezig en de ervaring is daarmee 100% Mario Kart. De aanschafprijs is aan de hoge kant, dit zal sommige mensen tegenhouden. Ook is er genoeg ruimte nodig om het spel optimaal te kunnen spelen. Maar de manier waarop Nintendo creativiteit en knutselen weet te stimuleren door een videogame, is bewonderenswaardig. Wij hebben in ieder geval Mario Kart Live Home Circuit op ons kerstlijstje gezet, samen met een hoop knutsel spullen.

De Tunnel

Binnenkort te zien, onze videoreview met gameplay van Mario Kart Live Home Circuit!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *