Samsung-Family-Hub (1)

Tegenwoordig hebben de auto’s allemaal nieuwe snufjes waardoor het voor jou als bestuurder gemakkelijker wordt om alles te bedienen. Niet alleen auto’s, maar ook koelkasten hebben nu hun ‘snufjes’. Zijn deze koelkasten nu wel zo handig en heb je er echt iets aan? Dat gingen wij ondervinden met deze Samsung Family Hub.

Design

Op het oog lijkt het een doodnormale koelkast met in het midden een andere kleur. Het zou net zo goed bij de vormgeving kunnen horen. Dit is echter niet het geval. Wanneer de koelkast aangesloten zie je al snel dat deze “zwarte plek” je verwelkomt met de software van de koelkast. Het is de tablet van de koelkast. Ja ja, je hebt te maken met een zeer smart-koelkast!

Naast het touchscreen (van de tablet) heeft de koelkast een zeer mooi design. Strak, maar tijdloos. Het zal niet snel vervelen.

Deze koelkast is een koelkast

Als we naar de binnenkant van de koelkast kijken dan zien een ruime opbergruimte. Verschillende lagen die netjes zijn verdeeld over de koelkast. Daarnaast is het ook mogelijk de platen te verplaatsen en zo je gewenste ruimte te creëren. In de deur vinden we een goede ruimte om drinkwaren kwijt te kunnen en bovenop nog allerlei vakjes voor eieren, boter etc. Dit alles bevindt zich achter de bovenste deur. Hier valt nog niets spannends over te melden. 

Samsung Family Hub (2)

Maar… we hebben ook een beneden deur. Het klinkt spannend, maar achter de beneden deur bevindt zich een… vriezer. Handig toch? Nu hoef je niet helemaal naar de schuur te lopen om je brood of ander eten te pakken! Alles binnen handbereik! En met 3 vriesvakken kun je zeker wel wat kwijt.

> Bekijk de prijs van de Family Hub op Bol.com

> Bekijk de prijs van de Family Hub bij MediaMarkt

Bovenstaande sites bieden verschillende types van de Family Hub aan.

Ik hoor je nu zeggen, maar dat hebben meer koelkasten… Maar nu zijn we aanbeland bij de snufjes. 

Camera aan de binnenkantSamsung Family Hub (3)

De koelkast is voorzien van een camera aan de binnenkant. Hierdoor kun je door op het beeldscherm te kijken wat er allemaal in de koelkast ligt. Je hoeft hiervoor niet de deur te openen. Niet alleen via het beeldscherm, maar ook via je smartphone heb je toegang tot de binnenkant van de koelkast. Na het installeren van de Smart Things App heb jij toegang tot de binnenkant van jouw koelkast. Erg handig wanneer je in de winkel staat en je weet niet of je datgene al in huis hebt! Je hoeft nu niemand meer te bellen om te vragen diegene even in de koelkast wilt kijken. Vanaf nu heb je alles zelf in de hand! Nooit meer verkeerd boodschappen doen dus!

Touchscreenbediening van je koelkast

Het beeldscherm is volledig voorzien van touchscreen. Je hebt dus alleen je vinger nodig om je koelkast te bedienen. Verder wordt alles netjes en duidelijk weergegeven. Overdag is de helderheid van het beeldscherm zeer voldoende. In de avonduren kun je de helderheid naar wens aanpassen. 

Het beeldscherm reageert heel soepel en snel. Lang wachten op een actie hoeft dus niet! En dat is best wel knap als je bedenkt dat het scherm toch wel koud wordt vanwege de koelkast waarop hij gemonteerd is. 

 

Samsung Family Hub (8)Muziek

Tegenwoordig streamen we alle muziek via onze telefoon. We gebruiken een draadloze speaker of gewoon onze koptelefoons. Een radio in huis is bijna niet meer te zien. Of toch wel? Bij deze koelkast heb je er ook een radio/muziekspeler bij! In de koelkast zit namelijk een 5W stereo-speaker verwerkt. Je kan dus, ja je hoort het goed, muziek luisteren via je koelkast! Dat is toch bizar? Toen ik dat voor het eerst las en ging uittesten wist ik niet waarin ik was beland. Een koelkast met een speaker. Dat is wel echt een gadget! 

Het beluisteren kan gemakkelijk via de ingebouwde Tune-In radio. Hiermee luister je eenvoudig naar jouw favoriete FM-zender. Ben je al die geautomatiseerde nummers zat? Geen probleem! Koppel je Spotify account aan de koelkast en beluister je eigen opgeslagen nummers via de koelkast. Ik zeg feestje vieren, tijdens het maken van een maaltijd!Samsung Family Hub (5)

 

Van de speaker die in de koelkast is verwerkt moet je geen hoge verwachtingen hebben. Het is maar een 5 watt speaker, maar voor een koelkast-speaker is de kwaliteit prima. 

Belangrijke apps

Het beeldscherm wat in de koelkast is verwerkt dient eigenlijk als een grote tablet met allerlei apps die je kunt gebruiken. De apps kun je afzonderlijk van elkaar op een gewenste pagina plaatsen. Zo houd je jouw favoriete apps bij elkaar en kun je ze super snel gebruiken.

–        Whiteboard

Whiteboard is een functie waarmee je even snel iets tekenen/schrijven. Alles doe je met je vinger. Je kan even snel een aantal things-to-do’s noteren of een familielid zeggen dat je weg bent.

–        Thuisbezorgd.nl

Even snel een maaltijd bestellen maar je telefoon niet bij de hand? Geen probleem. Vul je bestelling in via de app op de koelkast en wachten maar.

Samsung Family Hub (6)–        Nu.nl & NuVerkeer

Voordat je weggaat nog snel even het nieuws en het verkeer checken. Je wilt natuurlijk niet in de file staan. 

–        Ring

Met Ring kun je jou Ring-deurbel verbinden met de koelkast. Belt er iemand aan? Dan kun jij via je koelkast zien wie er voor je deurstaat. 

Samsung Family Hub (7)Belangrijke weetjes

In totaal heeft de koelkast een opslagruimte van 356 liter. Hij is 193 centimeter hoog en bijna 60 cm breed. En met een A++ is het ook nog eens een zuinigere koelkast dan wat je (vermoedelijk) nu hebt. Qua afmetingen moet je zeker eerst even goed kijken waar je hem gaat plaatsen. Het is geen kleine koelkast. Aan de andere kant is het een sieraad voor je huis. Dus laat hem maar opvallen! 

Samsung Family Hub (4)Samenvattend review Samsung Family Hub

De nieuwe Samsung Family Hub is gewoon een supergoede en zuinige koelkast. De vraag is alleen hoe vaak de “snufjes” het gaat gebruiken. Met een aanschafprijs van minimaal € 1.800,- (prijs per april 2019) is het serieus geld. Als je zijn mogelijkheden niet gebruikt, dan is het een dure koelkast. Maar als je zijn gadgets kunt waarderen, dan moet je er zeker voor gaan! Je zult er veel plezier aan beleven en veel bekijks mee hebben. Het risico is wel, dat je na gewenning nooit meer een andere koelkast wilt. 

> Bekijk de prijs van de Family Hub op Bol.com

> Bekijk de prijs van de Family Hub bij MediaMarkt

Bovenstaande sites bieden verschillende types van de Family Hub aan.

Mocht je deze versie nog te klein vinden, dan is er ook nog een Amerikaanse (dubbele grote deur) variant beschikbaar.

Samsung Family HUB review

Categorieën