Philips 349P7FUBEB

Eerlijk gezegd waren we niet zo van de curved-schermen. Maar Philips liet zich niet zo snel aan de kant schuiven. Ze hadden namelijk een curved 34 inch scherm met USB-C docking (oplaad- en signaalkabel in één). Ideaal voor de zakelijke gebruiker. Ze zouden er geen spijt van krijgen werd ons gezegd. Die uitdaging gingen we graag aan met de Philips 349p7fubeb.

349P7FUBEB_00-RTP-global-001Achtergrondinformatie over de schermontwikkelingen

Tegenwoordig vindt er een interessante revolutie plaats op het gebied van beeldschermen, wat de reden is waarom IPS-panels een paar jaar geleden aantrekkelijk gevonden werden. De VA-gebaseerde oplossingen winnen nu weer terrein, en het meest interessante is dat de TN+ filmoplossingen zijn teruggekomen. Iets wat we niet verwacht hadden.

De reden voor deze vreemde revolutie is dat fabrikanten monitoren proberen te produceren die voor de meeste doeleinden kunnen worden gebruikt en dat verovering van de gamermarkt steeds belangrijker wordt. De laatste reden heeft geleid tot TN-panelen met anderszins slechte kwaliteit en snelle responstijden. In de afgelopen jaren is aangetoond dat VA meer geschikt is voor multifunctionele displays dan IPS-technologie. IPS is in toenemende mate ontworpen als grafisch werkapparaat, VA voor alles wat niet duur grafisch is en de TN displays favoriet voor de gamer.

> Bekijk de prijs van de Philips Brilliance op Bol.com

Verpakking en buitenkant

Ik ga niet echt een roman over de verpakking schrijven, niet omdat het niet speciaal is. Maar het is gewoon een onhandige grote doos. Het feit dat het een curved (gebogen) scherm is, zorgt ervoor dat de doos wat dikker is.

De Philips 349p7fubeb is een monitor die in drie delen geleverd wordt. De voet, standaard en scherm die we samen moeten schroeven. Het ontwerp kan, althans als u de evolutie van Philips-monitors volgt, als normaal worden beschouwd. In de praktijk betekent dit dat het frame aan beide zijden van het beeldscherm bijna onzichtbaar is en aan de onderkant iets dikker.

De standaard is relatief dik. Daar heb je in de praktijk geen last van. Eerlijk gezegd, heb je er alleen maar plezier van. Over de dikke gedeelte van de standaard wordt het scherm gekanteld en in hoogte versteld. Door de dikke standaard voelen die bewegingen heel solide aan. De mogelijkheden voor hoogteverstelling en kantelbaarheid zijn groot genoeg om het scherm goed in te stellen.  

349P7FUBEB_00-A1P-global-001

De aansluitingen en de mini-joystick voor scherminstellingen, bevinden zich op de gebruikelijke plaats aan de achterkant van het scherm. Zitten voor de monitor bevindt zich rechtsonder op de achterkant. Het is gemakkelijk te gebruiken en slaat de sleutels op. Je kunt de joystick naar rechts en links, omhoog en omlaag bewegen om door het menu te navigeren, druk om menu-items te selecteren.

349P7FUBEB_00-APP-global-001

Een van de grootste nieuwigheden van dit scherm zijn de connectoren. Naast de gebruikelijke HDMI en Display Port zijn er drie standaard USB-poorten, waarvan er één kan worden gebruikt om snel op te laden. Er is een audio-ingang, hoofdtelefoonuitgang en natuurlijk een externe stroomaansluiting. We zijn vooral nieuwsgierig naar de USB Type-C-connector.349P7FUBEB_00-RTP-global-001

De USB Type-C-verbinding is op veel manieren interessant. Aan de ene kant maakt het dit scherm onmiddellijk compatibel met Mac, bovendien, aangezien USB-C langzaam te vinden is op elk modern apparaat, kunnen we de monitor van onze telefoon met bijna alles op onze notebook aansluiten. We kunnen ook gelijk opladen via deze kabel. Ideaal!

Wat we alleen misen is een internet-aansluiting op het scherm, waarmee we het internetsignaal via de USB-C aansluiting naar onze notebook kunnen doorzetten.

Dagelijks zakelijk gebruik

Het Philips 349p7fubeb MVA-paneel onderscheidt zich niet van vergelijkbare oplossingen in termen van mogelijkheden. Een juiste, maar niet uitzonderlijk goede responstijd (4 ms). De kijkhoeken en contrastverhouding wedijveren met de goedkopere IPS-oplossingen.

Het display, zoals weergegeven in de afbeeldingen, is erg breed, de beeldverhouding is 21: 9, de resolutie is 3440 x 1440 pixels. Er is geen probleem met kleurgetrouwheid.

Natuurlijk beschikt dit scherm ook over Philips-technologieën voor beeldverbetering zoals Ultra Wide Colour, CrystalClear en LowBlue. Dit geldt ook voor de MultiView-methode die wordt gebruikt voor de bovengenoemde gesplitste displaymodus. Met dit laatste kunt u meerdere beeldschermen, zoals een desktopcomputer en een notebook, aansluiten op het display en hun afbeeldingen naast elkaar weergeven.

349P7FUBEB_00-MI1-global-001

Eerlijk gezegd is dit misschien wel de belangrijkste feature van dit scherm. Het scherm verdeelde we in twee schermen en dan met onze notebook hadden we een derde scherm. Door deze opstelling werd onze productiviteit enorm verhoogd.

Een van de speciale functies van de monitor is de bovengenoemde USB Type-C-connector en de andere is de 100 Hz-bedieningsmodus. Het scherm ondersteunt de FreeSync-technologie van AMD, met 40 en 100 Hz, zodat u tijdens het afspelen van video’s kunt genieten van een beeld dat niet “scheurt of breekt”.

Zoals ik in de inleiding al aangaf, zijn de meeste monitoren voor meer algemene doeleinden. Zoals met elke veelzijdige oplossing, moeten we compromissen sluiten met 349p7fubeb. Het is een scherm dat niet op elk gebied kan excelleren. Maar eerlijk gezegd scoort hij op veel vlakken uitstekend. Bijvoorbeeld in games. Hoewel dat niet het belangrijkste is voor een Business Monitor hebben we dat toch even getest. Daarbij zie je dat de 100 Hz niet moet worden onderschat.

Samenvattend

De belangrijkste zaken zijn in dit artikel behandeld. De belangrijkste pluspunten van dit scherm zijn zijn helderheid, breedte van het scherm (voor multiview) en uitstekende ergonomische instellingen om het scherm ARBO-proof op te stellen. Wat ons betreft een aanrader voor zakelijk gebruik!  

Alleen volgende keer graag een nettere oplossing om de kabels weg te werken…

> Bekijk de prijs van de Philips Brilliance op Bol.com

349P7FUBEB_00-A2P-global-001

Categorieën