Lenovo Yoga Book getest

In de tijd dat Apple  en Microsoft hun nieuwe tablets met toetsenborden koppelden, heeft Lenovo al het ondenkbare gedaan. Lenovo levert de Lenovo Yoga Book namelijk met twee schermen, waarbij je naast het beeldscherm ook een schrijf/toetsenbord-scherm hebt. Het tweede scherm is namelijk een viruteel toetsenbord én een “schrijfscherm” (aantekeningenscherm) in één. 

Studenten en zakelijke gebruikers zijn continue onderweg en zoeken daarvoor een praktische, maar ook goed gestylede laptop of tablet. Dit geldt natuurlijk ook voor de thuisgebruiker, maar zij het iets minder (over het algemeen). Bij de keuze voor een nieuwe draagbare computer is het vaak een afweging tussen groot/klein scherm, wel/geen toetsenbord en zwaar (dik) en licht (dun). Laat Lenovo nu de oplossing hebben voor deze “zorgen”. De Yoga Book!

> Bekijk de prijs van de Lenovo Yoga Book op Bol.com

> Bekijk de prijs van de Lenovo Yoga Book bij MediaMarkt

De tablet, laptop én schrijfblok heeft een belachelijk handige formaat (minder dan 1 centimeter dik in combinatie met een diepte en breedte van 18 cm en 26 cm.). Hierdoor is deze Yoga Book een multifunctionele machine die functies stroomlijnt waarvoor anders meerdere apparaten nodig zou zijn: kortom, het is een absolute must voor elke frequente reiziger!

Lenovo Yoga Book getest (2)
Hoe werkt de Lenovo Yoga Book?

Het Lenovo Yoga Book neemt je standaard hybride laptop en tablet en voegt verschillende vernuftige verbeteringen aan dit vertrouwde ontwerp toe. Ten eerste vervangt Lenovo het traditionele toetsenbord met verhoogde toetsen door een digitaal Halo-toetsenbord, dat alleen het tabletoppervlak verlicht wanneer u moet typen.

Lenovo Yoga Book getest (5)
Als het toetsenbord niet wordt gebruikt, wordt de Halo-toetsenbordruimte de Create Pad, die ruimte biedt om notities te schrijven met behulp van de stylus van het Yoga Book die onmiddellijk op de monitor worden gedigitaliseerd. Het besturingssysteem van het apparaat is  ook flexibel , omdat het Yoga Book beschikbaar is in Windows 10 en Android-versies. Wij testen hier de Android-versie.

Lenovo Yoga Book getest (1)
Waarom is een Yoga Book zo geweldig?

Om te beginnen is het Halo-toetsenbord op zichzelf om meerdere redenen ‘Nobel-waardig’.

  • BeeldmateriaalHet belangrijkste is dat het Halo-toetsenbord een veel schoner apparaat is, zowel letterlijk als esthetisch.
  • Geen stof -Het toetsenbord verdwijnt wanneer het inactief is en past in het algehele minimalistische en slanke ontwerp, en door de afwezigheid van toetsenbordknoppen hoef je je nooit zorgen te maken dat stof en andere deeltjes hun weg vinden onder de toetsen. Nooit!
  • GewichtOok het niet hebben van een traditioneel toetsenbord maakt deel uit van wat het Yoga Book belachelijk dun (9,9 mm) en licht (vanaf 775 gram) mogelijk maakt.

Conclusie: Lenovo Yoga Book test

Wat werkelijk deze Yoga Book van Lenovo heel speciaal maakt is de naadloze overgang tussen typen en notitieboek modus. Het kleinere toetsenbord maakt typen in het begin een beetje lastig, maar als je eenmaal bent aangepast, is het Yoga Book volledig geschikt voor het typen, variërend van surfen op internet tot het samenstellen van e-mails en documenten. Het lastige zit hem in het niet-voelen van de rand van de toetsen.

Aanvullend

Het is niet altijd makkelijk een plat/glad oppervlak te vinden om aantekeningen te maken als je veel onderweg bent. Of je nu een zakelijke afspraak hebt, in de trein zit, aantekeningen maakt tijdens een congres of thuis op de bank, je kunt de Lenovo Yoga Book zo vouwen dat je altijd perfect kunt werken. En dat ook nog eens in een handzaam formaat. Wij zeggen ideaal!

> Bekijk de prijs van de Lenovo Yoga Book op Bol.com

> Bekijk de prijs van de Lenovo Yoga Book bij MediaMarkt

Lenovo Yoga Book getest (7)Ps. Hij is er nu ook als Lenovo Yoga Book C930 met QHD-scherm en i5 processor van de 7e generatie.

Categorieën