De Audi A3 Sportback e-tron is weer terug van weggeweest. Nadat het plug-in hybride model in augustus 2018 van de prijslijst verdween, vanwege de overgang naar de WLTP-testmethode, is de A3 Sportback 40 e-tron nu weer leverbaar. Prijzen beginnen bij € 40.360,-.

Eén uitvoering

Zoals we normaliter van Audi gewend zijn, is de keuze reuze qua uitvoeringen en opties, maar dat geldt niet voor de A3 Sportback 40 e-tron. De klant kan kiezen voor één uitvoering: de Advance Sport. De uitrusting omvat o.a. LED-koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen, S-Line exterieuraccenten, stoelverwarming, de Audi Virtual Cockpit en MMI Navigatie Plus.

A3 Sportback 40 e-tron: plug-in hybride aandrijflijn

De Audi A3 Sportback 40 e-tron is voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn. Een 1.4 liter TFSI benzinemotor werkt samen met een elektrokrachtbron, die gezamenlijk een systeemvermogen leveren van 204 pk. De sprint van 0-100 km/h duurt 7,6 seconden en de topsnelheid bedraagt 222 km/h. Wie de A3 Sportback 40 e-tron volledig elektrisch rijdt, kan niet harder rijden dan 140 km/h.

De accucapaciteit is 8,8 kWh, wat volgens Audi voldoende is voor 46 emissievrije kilometers. 

Categorieën

16 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *