Xpeng is hard op weg om de volgende fabrikant uit China te worden die zich op de internationale markt voor elektrische auto’s gaat begeven. De fabrikant heeft in ieder geval een aantal plannen om snel naam te maken klaar liggen. Daarbij laat het zich door Tesla inspireren in de gedragingen.

Als Tesla

Het is geen geheim dat binnen Xpeng veel bewonderaars van Elon Musk en Tesla aanwezig zijn. Wie goed kijkt naar de auto’s ziet dan ook heel veel overeenkomsten met de Californische autofabrikant en zijn modellen. Vooral oprichter He Xiaopeng is hier een belangrijke voorvechter van. Na het verkoop van zijn techbedrijf was het zijn droom om de Tesla van China te worden. Inmiddels is de droom echter veranderd in het voorbijsteken van het voorbeeld.

Dealerschap

De belangrijkste stap die Xpeng op dit moment wil zetten is het verder kijken naar de mogelijkheden om eigen dealers op allerlei belangrijke plekken te vestigen. Dit is niet alleen nodig om de auto’s, met name de G3, te verkopen. Ook wil het op die manier direct zijn eigen oplaadnetwerk over de wereld uitrollen. Daarmee zal het voorlopig beginnen in eigen land. Later moet dit dan verder groeien over de grenzen. Wel is er ook in eigen land nog een andere belangrijke strijd te voeren die eerst gewonnen moet worden om succes te hebben.

Naar China

Het is belangrijk voor Xpeng om eerst even te bekijken wat er in eigen land gaat gebeuren. Binnenkort gaat het grote voorbeeld, Tesla, daar immers ook actief worden. Dat betekent dus dat direct goed te meten is in hoeverre de auto’s van de Chinese fabrikant zich kunnen meten met de modellen van de evenknie van buiten de landsgrenzen. Daarmee kan het ook veel leren voor de strijd die in andere landen gevoerd moet worden. Dit is dus een belangrijk punt om mee te nemen.

The post Xpeng kijkt verder dan China voor EV-verkoop appeared first on Elektrischeauto.nl.

Categorieën