Alpine A110

Het merk Alpine bestaat nog niet zo heel erg lang (wederom). Toch heeft het sub-merk van Renault genoeg ambitie om door te groeien in een illustere naam. De nieuwe CEO Luca de Meo durfde zelf de woorden”mini-ferrari” te laten vallen als richtlijn voor het Franse merk.

Toekomstplan

Dat deze positieve draai er überhaupt nog is gekomen mag bijzonder genoemd worden. Enkele maanden geleden gingen de geruchten nog dat het merk Alpine wellicht geschrapt zou worden. Dit in verband met de bezuinigingen die het moedermerk Renault moest gaan doen. Inmiddels gaat het kleine merk in 2021 mee doen aan de 24 uur van Le mans en de Formule 1! Dit om de naam van de ooit legendarische constructeur weer op de kaart te zetten als een echt sportmerk. Voor de productie auto’s is er echter een even gewaagd plan opgezet.

Alpine Formule 1 2021

Alpine A110 Range

CEO van Renault Luca de Meo weet ons namelijk te melden dat de Alpine A110 een belangrijk onderdeel van het merk blijft.

 “The first thing I want to do is organise its life-cycle management, à la the Porsche 911, so we will have different versions. And maybe turn the car electric if we manage to solve the business case, maybe find a partner for it,”

Luca de Meo over de Alpine A110

Het eerste deel van deze quote laat een interessante gedachten zien voor het huidige model. Op dit moment worden er diverse versies van de A110 verkocht, maar dit zal volgens de Meo nog verder gaan groeien. Het gerucht over een productieversie van de A110 SportsX concept, lijkt hiermee bevestigd te worden. Het model dat in 2019 nog bijna European Car of the year was geworden, lijkt daarmee verzekerd te zijn van een interessante toekomst.

Alpine A110 SportsX, Concept
Alpine A110 SportsX concept

Alpine elektrisch

Dat Luca de Meo uitgerekend zegt dat Alpine elektrisch als optie ziet, hoeft geen verrassing te zijn. Als voormalig hoofd van Cupra heeft Luca immers ervaring met het omzetten van een sportlabel naar een volledig (deels elektrisch) eigen merk. Net zoals bij Cupra en Polestar, behoort de elektrische aandrijving tot een essentieel element voor het merk.

Alpine is a great way to project ourselves into the future – one of the missions is to make the electric car experience emotional and thrilling

Luca de Meo over het merk Alpine

Welke richting Alpine hiermee op lijkt te gaan is nog niet duidelijk. De mogelijkheid bestaat dat de naam Alpine, net zoals Cupra en Polestar niet alleen op een eigen auto zal verschijnen. Een snelle versie van van de Zoë onder het Alpine label, behoort tot een reële optie. De Zoë E-Sport concept uit 2017 is hier een mooi, maar wellicht onrealistisch voorbeeld van. Wat het besluit ook zal zijn, de naam Alpine zal binnenkort meer gezien worden dan ooit.

sneeuw, Alpine
Alpine A110