Elektrische voertuigen komen in alle soorten en maten. Het schoolplein vormt een racebaan voor kleine hoverboards, terwijl GMC druk bezig is met de ontwikkeling van een elektrische Hummer. Tussen deze twee uitersten bevinden zich een heleboel tussenvormen van elektrische mobiliteit. Het merendeel van de opties is te vinden in de showroom van Welectric in Amsterdam.

De stap naar elektrische mobiliteit

Sinds de ondertekening van het klimaatakkoord in 2015, staat het vast: we moeten flink aan de bak om CO2-uitstoot te verminderen. Nederland is een van de landen die groots inzet op de overstap van rijden op fossiele brandstoffen naar rijden op stroom. Ondanks dat de Nederlandse overheid elektrisch rijden stimuleert met aantrekkelijke voordelen, hebben veel Nederlanders nog hun twijfels over elektrisch vervoer. Welectric biedt daarom de mogelijkheid om op een vrijblijvende manier kennis te maken met elektrische mobiliteit: het vervoer van de toekomst. Met ‘all-things-EV’ kun je de wereld van elektrisch rijden zelf bekijken, proberen en ervaren.

Microlino 1.0 prototype, rode bubblecar, hand uit het raam, bestuurder met mondkapje
Microlino 1.0 (Prototype)

Wat is Welectric?

Welectric is ervan overtuigd dat de stap naar elektrische mobiliteit samenwerking vereist. Vandaar de naam Welectric. Het bedrijf heeft een variërend aanbod; van elektrische fietsen, scooters en steps, tot kleine auto’s en vrachtwagentjes. Met het ruime aanbod biedt Welectric oplossingen voor bedrijven en particulieren die hun vervoer willen elektrificeren. Maar daar houdt het nog niet op: het bedrijf adviseert zijn klanten ook over de aanschaf, het opladen en onderhouden van een elektrisch voertuig.

Sevic Cargo, elektrische bedrijfswagen, rood vrachtwagentje, skyline, wolkenkrabbers, elektrische mobiliteit welectric
Sevic Cargo; een ideale elektrische bedrijfswagen voor in de stad

LEV’s

Om te beginnen biedt Welectric een aantal elektrische auto’s aan. En dan niet de elektrische personenvoertuigen zoals grote automerken ze in de markt zetten, maar kleinere Light Electric Vehicles (LEV’s). Zo heeft Welectric bijvoorbeeld de eerder door ons behandelde Carver (zie rijtest) en Microlino in het assortiment. Maar ook een elektrisch minivrachtwagentje, genaamd: Sevic Cargo. Dat is een ideale bedrijfsauto voor activiteiten in steden of (pret)parken. Hij is klein en wendbaar en kan 120 kilometer rijden op een acculading, maar hij heeft tegelijkertijd ook een laadcapaciteit van 840 kg.

B4 E-Cruizer, Indian Red, elektrische fiets, elektrische mobiliteit
De B4 E-Cruizer is niet gemaakt voor mensen die niet willen opvallen

Unieke eBikes

Uiteraard kennen we de eBike al van de gepensioneerden die op mooie zomerdagen het fietspad onveilig maken. Welectric heeft modellen die vooral voor een jongere doelgroep zijn gemaakt. Naast de reguliere elektrische fiets, zijn er immers ook eBikes met een klassieke uitstraling. Zo zijn er bijvoorbeeld uniek vormgegeven Italjet Ascot en B4 E-Cruizer. Vooral die laatste zou je alleen al willen hebben om ernaar te kunnen kijken. Sommige mensen kopen hem dan ook puur en alleen om hem als designobject in de woonkamer te zetten.

Man op elektrische waterfiets Manta5 Hydrofoil
De Manta5 Hydrofoil bewijst dat elk voertuig geëlektrificeerd kan worden

Alles elektrisch

Voor wie de excentrieke LEV’s en eBikes nog steeds te gewoontjes zijn, heeft Welectric meer bijzondere vervoersmiddelen in de aanbieding. Wat dacht je van een eStep of een hoverboard? Voor Welectric is niets te gek. Dat waarvan je niet kon bedenken dat het bestond, heeft Welectric in de winkel. Een elektrische scooter met drie wielen? Check! Een waterfiets met elektrische ondersteuning? Check! Dat het veelal prijzige artikelen zijn, nemen we voor lief. Bij Welectric draait het meer om een unieke elektro-ervaring aanbieden dan zo veel mogelijk producten slijten. En zo’n insteek komen we helaas nog maar zelden tegen.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *