Orderboek Opel Corsa-e over enkele weken open

Opel heeft foto’s vrijgegeven van de zesde generatie van de Corsa. Deze compacte hatchback zal voortaan ook verkrijgbaar zijn in een volledig elektrische uitvoering, genaamd Corsa-e. Het orderboek van de Corsa zal volgens Opel over enkele weken openen. Opvallend is dat het orderboek het eerst voor de elektrische uitvoering zal worden geopend.

Bestverkochte Opel-model

De Corsa is al jaren het bestverkochte model van Opel. Alle versies van de Corsa zullen worden gebouwd in de fabriek van de PSA Group in Zaragoza, Spanje. De elektrische versie zal in het voorjaar van 2020 verschijnen, aldus het management van Opel. De autofabrikant heeft nog geen prijzen voor Corsa bekendgemaakt gemaakt maar liet wel doorschemeren dat deze uiterst concurrerend zouden zijn.

Belangrijk instapmodel

Michael Lohscheller, CEO van Opel, zei dat hij verwacht dat een elektrische versie van Opel’s populairste auto een hoge omzet zal opleveren. De volledig elektrische Corsa zal een “belangrijk instapmodel” zijn in de markt van elektrische auto’s, zo vertelde hij Automotive News Europe. “Dit is het grootste segment van de markt”. De nieuwe Corsa moet dan ook echt een auto voor iedereen worden.

Op CMP-platform

Het wordt de derde auto op het CMP-platform die dit jaar wordt gelanceerd. Dit CMP-platform is ontwikkeld door de PSA Group in samenwerking met Dongfeng, de Chinese joint venture partner van PSA. Dit platform is overigens niet alleen voor elektrische auto’s ontwikkeld, het is geschikt voor zowel verbrandingsmotoren als elektrische aandrijflijnen. De eerste auto op dit platform was de DS 3 Crossback SUV, later dit jaar volgde ook de Peugeot 208. Eigenlijk zou de nieuwe Corsa op een GM-platform worden gebouwd maar na de aankoop van Opel/Vauxhall door PSA in 2017 werd al snel overgeschakeld naar de CMP-architectuur. Hiermee kan men volop profiteren van de synergie in de PSA-groep.

Rijbereik

Ook zijn er enkele specificaties vrijgegeven. Zo is onder anderen bekend dat de elektrische Opel Corsa een actieradius een bereik van 330 km volgens de WLTP-norm zal krijgen. De e-Corsa krijgt een elektromotor van 100 kilowatt waarmee de auto in 2,8 seconden naar 50 km/uur en in 8,1 seconden naar 100 km/uur kan accelereren. De 50-kWh accupakket kan in 30 minuten tot 80 procent van de capaciteit worden opgeladen. De bestuurders kunnen kiezen uit drie rijmodi: normaal, eco en sport.

Uiterlijk

Qua uiterlijk zal de Corsa-e niet veel verschillen van de uitvoeringen met verbrandingsmotor. Net als de andere auto’s van PSA onderscheidt de Corsa-e zich alleen door door subtiele badges en gewijzigde, meer aerodynamische wielen. De Corsa zal overigens alleen verkrijgbaar zijn in vijfdeurs versies.

Rijeigenschappen en dynamiek

De lengte van de Corsa is bijna onveranderd, 4060 mm, maar hij is 48 mm lager, en de bestuurder zit 28 mm lager dan de huidige versie, aldus Opel, en voegt daaraan toe dat “de besturing en dynamiek profiteren van het lagere zwaartepunt”.

Uitrusting

Opel zegt dat de Corsa een heel complete uitrusting heeft met zaken die normaal gesproken op auto’s uit het hogere segment te vinden zijn, waaronder adaptieve acht-elements LED-koplampen die zich aanpassen aan het verkeer en de omgeving. De rijhulpsystemen omvatten een frontcamera, adaptieve cruisecontrol met radarondersteuning en een verscheidenheid aan parkeerhulpmiddelen. Zeven- of 10-inch multimedia-aanraakschermen zijn beschikbaar.

The post Orderboek Opel Corsa-e over enkele weken open appeared first on Elektrischeauto.nl.