Lucid Air

Het Amerikaanse Lucid Motors zal op 9 september zijn concurrent voor de Tesla Model S presenteren, de Lucid Air. Het nog relatief onbekende merk heeft zijn zinnen gezet op het overnemen van een markt, waar Tesla vooralsnog heer en meester is, de elektrische. Met de Lucid Air wordt een duidelijk signaal afgegeven, dat de elektrische sedan niet alleen een “Tesla truc” is. Iets dat Rivian ook al deed in de pick-up / SUV sector.

832 kilometer bereik voor Lucid Air

Het meest indrukwekkende feitje dat wij op dit moment kunnen geven van de Lucid Air is het bereik. Met 832 kilometer heeft de Air een behoorlijke streep voor op zijn concurrentie. Ter vergelijking, de Model S Long Range Plus komt “slechts”643 kilometer ver. Het bereik van de Tesla is echter in de echte wereld al bereikt via de EPA test. Lucid heeft echter vertrouwen in hun softwarevoorspellingen, en wij zouden hier niet aan moeten twijfelen. Het merk is namelijk al sinds 2007 bezig met het ontwikkelen en produceren van batterijen en motoren voor voertuigen.

Lucid Air 832 km range
Een lange weg te gaan

Go, go gadget

Zoals het hoort bij een elektrische start-up, zit de Lucid Air vol met gadgets. Zo bestaat het dashboard uit een kleine muur aan beeldschermen waarop onder andere het instrumentencluster te zien is. In het middenconsole vinden we nog een beeldscherm ter formaat van een flinke tablet. Hierop zal overwegend het multimedia systeem zich laten bedienen dat overigens ook via spraakbediening gebruikt kan worden. Lucid meld dat het systeem ontwikkeld is om de commando’s op een natuurlijk manier op te pikken. De sensor is tevens zo afgesteld, dat alle passagiers hun hart kunnen luchten en goed te verstaan zijn.

Lucid Air interieur
Schermen zo ver het oog reikt

De achterpassagiers krijgen daarnaast ook een eigen beeldscherm, soort van… Als er gekozen wordt voor de optionele executive rear seating mogelijkheid, dan verandert de achterbank naar een eerste klas ticket met Lucid Air. Naast een aanzienlijke vergroting van de beenruimte en stoelen, krijgt de Air ook een midden armsteun met beeldscherm. Deze kan bediend worden door beide passagiers om de verschillende functies van de executive seats te bedienen.

Lucid Air achterpassagiers ruimte
Stoelen gereed voor landing

Krachtige prestaties Lucid Air

De Lucid Air zal niet alleen met luxe en beenruimte potentiële kopers proberen te overtuigen. Want als Tesla zijn auto’s snel maakt, dan maakt Lucid ze nog sneller. In een bijzondere variant van: “alles wat jij zegt, kan ik beter” belooft Lucid de Air van 0-100 km/u in 2,5 seconden af te ronden. Dat niet alleen, er wordt ook gesproken over een topsnelheid van meer dan 320 kilometer per uur, krachtige cijfers!

Lucid Air 320 km/u 0-100 km/u 2,5 sec.
Bigger, better, faster, stronger?

Levering Lucid Air

De modellen zullen geproduceerd worden in de gloednieuwe fabriek van Lucid, in Casa Grande Arizona. Klanten kunnen de eerste Air’s verwachten in het begin van 2021.

Categorieën