Rivian R1T zand

Rivian is een start-up waar wij van dagelijksauto behoorlijk blij van worden. Met De Rivian R1S en de Rivian R1T in het vooruitzicht belooft het merk een zeer geduchte concurrent van Tesla te worden. Naast de 100.000 bestelauto’s die door Amazon zijn besteld, komt het merk ook regelmatig met nieuwe filmpjes van zijn toekomstige productieauto’s

Rivian R1T blauw
Rivian R1T

Electric adventure

In het laatste filmpje is te zien hoe de meer dan 700 pk pick-up door het woestijn heen raast. Met een elektrische motor op ieder wiel, laat Rivian de R1T vierwiel-driftend over het zand zien. De pick-up blijkt niet alleen in het snelle, maar ook in het langzamere rijden goed uit de voeten te komen. Met grote rotsen die tijdens het rock crawlen geen enkel probleem lijken te zijn voor de Rivian.

Electric offroading

Rivian hype

Met deze filmpjes probeert Rivian natuurlijk een hype op te bouwen, dat zich omzet in verkoopaantallen. De cijfers staan echter ook aan hun kant, met een 0-100 sprinttijd van 3 seconden en een bereik van 650 km op één lading belooft het een bijzondere machine te zijn. Daarnaast belooft Rivian dat het een trailer van meer dan 4500 kg kan meenemen en door 90 centimeter diep water kan rijden. Allemaal zeer indrukwekkend, maar het is de Gear tunnel die we zo leuk vinden. De Gear tunnel is de extra ruimte die normaal gesproken onbenut wordt. Hiermee laat Rivian zien dat het niet alleen op cijfers vernieuwend is.

Rivian R1T Gear tunnel
Gear tunnel

Double trouble

Net zoals het nummer van Fire Saga, gaat Rivian de aanval aan door met 2 modellen te beginnen op hetzelfde platform. De R1T zal staan voor de truck versie, deze is bedoeld voor het zware offroad werk. De R1S is de SUV versie waar de extra ruimte gebruikt kan worden voor een derde zitrij. Wanneer de modellen exact op de markt zullen komen is op dit moment niet bekend. De verwachting is einde van dit jaar. Dat dan de eerste modellen in de Verenigde Staten zullen rijden.

Thuis, op het onverhard

Categorieën