Peugeot e-2008

Iedereen is natuurlijk dol op zeurende kinderen. Pap, ik wil dit! Mam, je moet dit kopen! Veel ouders zullen je vertellen dat ze zich hier niks van aantrekken. Een onderzoek van Peugeot in Groot Brittannië suggereert echter dat de koters grote invloed hebben op het koopgedrag van de ouders, zelfs als het gaat om een nieuwe auto.

Elektrisch rijden als oplossing

Peugeot is, net zoals veel andere automerken, recent ook in de markt voor elektrisch rijden gestapt, met enkele elektrische en hybride modellen. Kinderen zijn onze toekomstige klanten, moet Peugeot gedacht hebben. Vandaar dat ze 1250 kinderen tussen 7 en 12 jaar oud gevraagd hebben naar hun mening over elektrisch rijden.

Het bleek dat deze generatie zich veel zorgen maakt over het klimaat en over onze aardbol. De kinderen vinden dat er iets moet veranderen, en ze zien elektrisch rijden als oplossing. Van de ondervraagde kinderen gelooft ruim tweederde (67,8%) dat elektrische en hybride auto’s goed zijn voor de aarde.

Kinderen willen elektrisch rijden

Het bleek dat kinderen ook actief proberen het koopgedrag van hun ouders te beïnvloeden. Maar liefst 54,2% van de kinderen zegt dat ze geprobeerd hebben om hun ouders milieubewuster te maken. Zo proberen de kinderen hun ouders meer te laten recyclen, milieuvriendelijkere producten te laten kopen en te gaan rijden in een elektrische of hybride auto.

Grote invloed

Peugeot UK stelde niet alleen vragen aan de kinderen, maar ook hun ouders moesten vragen beantwoorden. De ouders bevestigen dat hun kinderen hun ideeën voor een betere wereld niet voor zich houden. Meer dan de helft van de ouders (55,3%) geeft aan dat hun kinderen willen dat ze een elektrische auto kopen.

Peugeot elektrisch rijden kinderen

Nog opvallender is dat de kinderen een grote invloed hebben op het koopgedrag van hun ouders. Niet minder dan 72,2% van de kinderen geeft aan dat ze betrokken worden bij grote beslissingen, zoals bij het bepalen van vakantiebestemmingen of het kopen van een nieuwe auto.

Voor de jongere generatie lijkt er geen twijfel mogelijk: elektrisch rijden is de toekomst. Ook al zijn ze nog niet oud genoeg om zelf een auto te kopen, door druk uit te oefenen op hun ouders zijn ze alvast bezig de wereld te verduurzamen. Die kinderen tegenwoordig…

Categorieën