Nissan’s premium merk Infiniti gaat haar plannen op het gebied van elektrische auto’s bespoedigen. Infiniti wil nu namelijk al vanaf 2025 uitsluitend elektrische en hybride auto’s verkopen. Infiniti biedt momenteel een voorproefje van zijn elektrische toekomst bij de NAIAS-beurs in Detroit, waar het QX Inspiration Concept volop in de schijnwerpers staat.

Volgens een verslaggever van Bloomberg ligt er een heel ambitieus Japans tijdschema met betrekking de bouw van elektrische auto’s bij het nieuwe hoofd van Infiniti, Christian Meunier. De vernieuwde roadmap toont een duidelijk strakkere planning dan de oude versie van het afgelopen jaar. In de oude roadmap staat dat in 2025 de helft van de nieuwe Infiniti’s elektrisch zou moeten zijn. De nieuwe plannen, waarin staat dat rond dat tijdstip alle nieuwe Infiniti’s elektrisch zouden moeten zijn, is dus een stuk ambitieuzer. De nieuwe roadmap geeft Infiniti niet veel speling. Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste elektrisch aangedreven auto’s van Infiniti pas in 2021 van de productielijn rollen. Dan heeft het bedrijf daarna maar vier jaar de tijd om volledig over te schakelen op elektrisch aangedreven voertuigen.

“Ons doel voor de komende twee tot drie jaar is niet om te groeien”, aldus Meunier. Het is een periode waarin we ons voorbereiding op de overgang naar EV’s. Infiniti hoopt op een jonge, nieuwe generatie kopers. Volgens studies zal 40 procent van alle nieuwe voertuigen in de komende 10 jaar namelijk worden verkocht aan “Millenniums”. Volgens de Japanners is die generatie minder trouw aan traditionele merken dan oudere groepen kopers.

Op de NAIAS wordt ook het QX Inspiration concept – een E-SUV met twee elektromotoren – elk op de voor- en achteras – en bijbehorende vierwielaandrijving gepresenteerd. Infiniti beschrijft het model als een directe voorloper van toekomstige productievoertuigen. Het bedrijf verstrekt nog geen informatie over prestatiegegevens. De focus van de presentatie lag dan ook meer op het innerlijke en uiterlijke ontwerp. De Japanners noemen de studie immers ook wel het “nieuwe gezicht” van de komende Infiniti voertuigen. De QX Inspiration is gebaseerd op een nieuwe architectuur en zou qua techniek geschikt moeten zijn om als basis te kunnen dienen voor autonoom rijdende auto’s.

Het Infiniti QX Inspiration concept werd op de NAIAS overigens bekroond met “Best Concept Vehicle” en “Best Interior”. Deze prijzen werden toegekend door een collectief dat bestaat uit prominente auto-ontwerpers, bekend als EyesOn Design. Het concept werd ook bekroond met de “Innovative Use of Color, Graphics or Materials” award. Het QX Inspiration concept combineert een elektrische all-wheel drive aandrijflijn met een SUV-body.

“De QX Inspiration markeert het begin van een nieuwe generatie en staat model voor het eerste elektrische voertuig van het merk”, besluit Meunier. Gebaseerd op een nieuwe elektrische voertuigarchitectuur en geïnspireerd door Infiniti’s Japanse DNA, staat het SUV-concept voor een productportfolio dat hoge prestaties, extreem lage emissies en betrouwbaarheid combineert.

The post Infiniti gaat zich sneller toeleggen op elektrische auto’s appeared first on Elektrischeauto.nl.

Categorieën