Hyundai wil belangrijke rol in autonoom rijden innemen

De Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai wil een leidende rol op het gebied van autonoom rijden gaan innemen. Door middel van investeringen in technologiebedrijf Aurora wil Hyundai de ontwikkeling van autonome voertuigtechnologieën versnellen. Sterker nog, over twee jaar wil Hyundai al zelfrijdende auto’s van Level 4 op de markt brengen.

Strategisch partnerschap

Beide bedrijven sloten vorig jaar al een strategisch partnerschap. De investering van Hyundai zal deze nog verder versterken. Deze is in feite het startsein voor de bouw van een innovatief platform voor een uitgebreide range autonoom rijdende modellen van Hyundai. Beide bedrijven werken sinds 2018 samen op het gebied van technologieën voor autonoom rijden. Deze worden onder meer ontwikkeld voor de waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai NEXO, welke sinds vorige zomer ook in Nederland verkrijgbaar is.

Samenwerking verstevigen

Hyundai’s samenwerking met Aurora maakt deel uit van het streven van beide bedrijven om een leidinggevende rol in te nemen op het gebied van autonoom rijden. De autonoom rijdende auto’s die aan de Level 4-standaard voldoen, kunnen onder bepaalde omstandigheden rijden zonder menselijke input of toezicht. Door middel van de samenwerking willen de bedrijven autonoom rijden snel, op grote schaal en op een veilige wijze wereldwijd introduceren. “Aurora is wereldleider op het gebied van technologie die autonoom rijden mogelijk maakt en we kijken ernaar uit onze samenwerking verder te verstevigen”, aldus Youngcho Chi, President en Chief Innovation Officer bij Hyundai. “Door nauw samen te werken met brancheleiders wereldwijd, kunnen we volledig zelfrijdende voertuigen ontwikkelen die innovatief en veilig zijn voor onze klanten.”

Marktleider op het gebied van autonoom rijden

Sinds de oprichting is Aurora al snel uitgegroeid tot marktleider op het gebied van autonoom rijden. Het systeem Aurora Driver voor autonoom rijdende auto’s bevat diverse camera’s, LIDAR (lasertechnologie) en sensoren die het autonoom rijden mogelijk moeten maken. Door Aurora Driver in Hyundai-modellen te integreren zal het vermogen van de voertuigen om de verkeerssituatie te monitoren, daarop te reageren en zich voortdurend aan te passen aan een steeds wisselende rijomgeving steeds verder verbeteren.

Vooruitgang

“We zijn tevreden met de vooruitgang die Hyundai heeft geboekt”, zegt Sterling Anderson, medeoprichter en Chief Product Officer van Aurora. “Op het gebied van autonoom rijden groeien we steeds verder naar elkaar toe, met als resultaat een groot platform dat de voordelen van autonoom rijden extra versterkt.”

Autonomous IONIQ

Ook Hyundai heeft al een autonome rijtechnologie ontwikkeld. Zo demonstreerde Hyundai in 2017 al de Autonomous IONIQ in de omgeving van Las Vegas. Verder werden enkele exemplaren van de Hyundai NEXO uitgerust met Level 4 autonome rijtechnologie en legden zelfstandig een succesvolle rit van 190 kilometer af van Seoul naar Pyeongchang.

The post Hyundai wil belangrijke rol in autonoom rijden innemen appeared first on Elektrischeauto.nl.