De Deense fietsfabrikant Biomega heeft een elektrische auto ontwikkeld. De SIN, genoemd naar Singapore, is een auto die is gemaakt met behulp van een aantal Chinese partners en investeerders. Het was dan ook niet vreemd dat de auto in Sjanghai werd gepresenteerd. De auto past binnen de visie die het bedrijf over fietsen heeft.

Mobiliteit

Zoals de laatste tijd meer en meer bedrijven gaan inzien, is ook Biomega van filosofie veranderd. Het bedrijf ziet zich niet als een fietsenmaker, het ziet zich als een bedrijf in mobiliteit. In dat opzicht is het dan ook goed te begrijpen dat er een elektrische stadsauto aan de line-up wordt toegevoegd. Deze auto dient immers hetzelfde doel als de verschillende fietsen van de Deense fabrikant tot op heden deden.
Biomega

Toekomst

De SIN is de eerste elektrische auto van Biomega. Bij de presentatie werd door de leiding echter al verder gekeken naar wat de toekomst kan brengen. Het is in ieder geval duidelijk dat vooralsnog deze kleine stadsauto het grootste model van de fabrikant zal worden. Aan de andere kant werd ook gesteld dat de fietsen de meest compacte modellen zouden zijn. In de nabije toekomst mogen dus nog enkele elektrische voertuigen die tussen deze twee uitersten in passen worden verwacht. Hoe dit er precies uit zal gaan zien werd echter niet duidelijk gemaakt.

Even wachten

Nu het concept gepresenteerd is wordt het nog wel even wachten tot de auto daadwerkelijk beschikbaar komt. De Biomega SIN komt pas vanaf 2021 op de markt. De auto moet vooral het verkeer in de steden een stuk gemakkelijker en overzichtelijker gaan maken. Om die reden is voor het kleine formaat gekozen. Om die reden is er ook voor gekozen om flink veel raamwerk in de auto te maken. Dit geeft overzicht en zorgt ook voor meer veiligheid. Dit is dan ook vanuit een fietsoogpunt bekeken door de fabrikant.

The post Deense fietsfabrikant Biomega komt met eigen EV appeared first on Elektrischeauto.nl.

Categorieën