We schreven eerder al over het herboren Cadillic. Het merk dat zichzelf steeds maar opnieuw blijft uitvinden om relevant te blijven. De nieuwe weg is, hoe kan het ook anders, uiteraard elektrisch. Verschillende nieuwe modellen moeten dan ook de redding worden van het trotste Amerikaanse merk. Waaronder de Lyriq en de, onder rappers zeer bekende, elektrische variant van de Escalade. Ons ook viel echter vooral op de Celestiq. Nu heeft Cadillac ook de prijs bekend gemaakt van dit slagschip en wat blijkt: De Cadillac Celestiq is moeilijk duur!

Bentley en Rolls-Royce voelen hete adem in de nek

adillac zet met de prijs dan ook flink hoger in dan de eerder gedachte concurrenten als de Audi e-Tron GT en de Porsche Taycan. Het is duidelijk de de Celestiq het gevecht aan moet gaan met de gevestigde Britse orde, namelijk Bentley en Roll-Royce. Schrik niet, de vanafprijs is namelijk een niet misselijke $340.000. Gelukkig staat de Dollar behoorlijk laag en komt dit nu neer op een slordige €308.000. Uiteraard is dit nog zonder opties.

Celestiq heeft bijzondere opties

Volgens Cadillac zijn die er overigens voldoende. Wat te denken van Ultra Cruise, een systeem voor autonoom rijden voorzien van even 8-megapixel camera’s, radars op elke hoek en LiDAR. Hiermee moet het mogelijk zijn om tot 95 procent van het rijden over te nemen, volgens Cadillac.


Verder komt de Celestiq nog met Smart Glass. Niet zoals het mislukte brilletje van Google. Nee, een panoramadak over nagenoeg de gehele lengte van het dak, maar wel dimbaar. Iedere passagier kan zo kiezen voor de gewenste lichtdoorlaatbaarheid. Verder kondigt Cadillac aan dat er ruime keuze is uit meerdere personalisatie opties. Dus reken maar dat die prijs gemakkelijk naar een half miljoen te tillen is.

Cadillac is geheimzinnig over specificaties

Over de gebruikte accu en laadsnelheden is Cadillac dan echter weer bijzonder stil. Het enige wat tot nu toe bekend is, zijn afstand en acceleratiesnelheid. Cadillac mikt hierbij op een bereik van rond de 500 kilometer. Hiermee positioneert de Celestiq zich overigens niet direct tot de top, maar zit wel ruim boven het gemiddelde binnen dit segment. Hetzelfde geldt overigens voor de 0 tot 100 tijd, die onder de 4 seconden moet uitkomen. Levering zou moeten starten tegen het einde van volgend jaar, inschrijven is al wel mogelijk…helaas niet in Europa.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *