Ahh Smart toch. De wereld ingekomen als de producent van geinige kleine stadsauto’s en coupés voor twee personen. Later zijn ze iets gegroeid met de eerste én tweede generatie van de ForFour, maar écht groot werd het nooit. Sinds kort is echter de #1 om de hoek komen kijken. Die auto is veel dingen, maar klein is er niet een van. Maar goed, dat kan een uitschieter blijven, toch? Neen. De Smart #3 komt er aan en op de schetsen lijkt die groter dan Smart ooit had durven dromen.

SUV Coupé

SUV Coupé is niet een combinatie van woorden die ons doet denken aan kleine stadsgebakjes. Als we naar de tekeningen kijken, lijkt het alsof die gedachtegang wordt bevestigd: Smart wordt groot, letterlijk. In het persbericht zet Smart een zinsnede die menig enthousiasteling zal laten zuchten van verbazing. Ze zeggen namelijk dat de #3 de ‘allereerste sportieve coupé’ van het merk is.

Later wordt er gesteld dat het toch echt gaat om een coupé SUV die in de voetsporen moet volgen van de #1. De designtaal is ook erg afgeleid van de #1, de Smart #3 zal door hetzelfde designteam bij Mercedes-Benz worden ontworpen als de #1. Het lijkt erop dat Smart haar nieuwe gezicht heeft gevonden.

smart #1 driekwart
Veel van de details van de #1 zullen terugkomen op de #3

Ontwerp

De voorkant van de Smart #3 is erg gelijkend met die van zijn kleinere gezinslid. Zo komt de brede grill in de vorm van de letter A weer terug. Ook de kenmerkende haaienneus van de 1 komt terug. Smart trekt de overeenkomsten tussen de twee modellen verder door en gaat ook de daklijn en de tweekleurige lak op de #3 toepassen. De achterkant en kleinere details moeten volgens Smart de auto een sportieve en prestatiegerichte look geven. Dit terwijl de grote en interessante velgen zorgen voor dat typische concept-car gevoel.

Verdere details over de Smart #3 volgen later. Op 18 April wordt de auto gelanceerd op de autoshow van Shanghai.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *