De Aston Martin Rapid E, de elektrische variant van de Rapide, belooft krachtiger te worden dan de huidige brandstofvariant met V12-motor is. Dat zegt de fabrikant zelf. Waar de V12 550 paardenkrachten biedt, daar zal de elektrische variant meer dan 600 pk gaan bieden.

Williams

Aston Martin belooft daarmee dus de eigen auto’s te snel af te kunnen zijn met dit nieuwe elektrische model. Dit komt natuurlijk niet in de laatste plaats door het team dat aan de ontwikkeling van de auto heeft gewerkt de afgelopen periode. Onder andere de technici van het Williams Racing Team hebben zich bezig gehouden met het zorgen voor een snelle en aantrekkelijke auto die ook duurzaam is. De fabrikant belooft een aantal zaken waar liefhebbers enthousiast van worden.

100

Allereerst belooft de Aston Martin Rapid E flink snel te kunnen optrekken. Als de auto straks op de weg komt, dan zal van 0 naar 100 in minder dan vier seconden mogelijk zijn. Wanneer je bij 100 kilometer per uur aankomt, ben je nog niet halverwege de mogelijkheden van de auto. Die zullen namelijk rond de 250 kilometer per uur komen te liggen. Daarvoor ging de fabrikant de tests al aan op de beroemde Nürburgring. Ook is hier getest hoe de auto onder grote snelheid niet de batterij direct ook schade toebrengt. Dat is nu op de juiste wijze verzorgd, zo stelt de fabrikant zelf.

Actieradius

De keerzijde van de Aston Martin Rapid E en zijn vele pk’s is dat de actieradius wat beperkt blijft. De auto komt onder normale omstandigheden tot ongeveer 325 kilometer op een volle batterij. Dit kan echter alleen wanneer een bestuurder ver weg blijft van de topsnelheid van 250 kilometer per uur en ook niet keer op keer van 0 naar 100 in vier seconden probeert op te trekken. Wie dit wel doet zal al snel merken dat de batterij flink sneller aan zijn einde zal komen. Dit kan als nadeel gezien worden.

The post Aston Martin Rapid E belooft krachtiger dan V12 te worden appeared first on Elektrischeauto.nl.

Categorieën