Volkswagen Amarok Aventura Exclusive Concept & Amarok Dark Label limited edition 2017

Volkswagen presenteert op de komende IAA in Frankfurt twee nieuwe Amarok-modellen, namelijk de Aventura Exclusive en Dark Label. Het merk meldt, dat het laatstgenoemde model vanaf de lente van 2018 beschikbaar zal zijn.

Volkswagen Amarok Aventura Exclusive Concept

Met de Volkswagen Amarok Aventura Exclusive Concept werpt het merk een blik in de toekomst. Wat de naam al doet vermoeden, is het nog een concept. Volkswagen voorziet hem van een 258 pk sterke 3.0 liter TDI-krachtbron, die standaard is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. De aandrijving geschiedt over totaal vier wielen.

Volkswagen toont de Amarok Aventura Exclusive in de kleur Turmeric Yellow Metallic. Hij valt op door zijn hoogglans gepolijste 19 inch Milford-velgen en chroomafwerking op o.a. de buitenspiegels en achterbumper. Ten slotte is hij voorzien van Bi-xenon-koplampen en een achteruitkijkcamera.

Het interieur van deze Amarok is voorzien van zwart leer met Turmeric Yellow-contraststiksels. Aan comfort is ook gedacht, want de stoelen zijn in maar liefst 14 standen verstelbaar. De chroom-accenten van het exterieur, zien we ook terug in het interieur.

Volkswagen Amarok Dark Label Limited Edition

Volkswagen baseert de Amarok Dark Label Limited Edition op de Amarok Comfortline, die is uitgevoerd in de exterieurkleur Indium Gray Matt. Uiterlijke kenmerken zijn o.a. gelakte chroomstrips in de grille en 18 inch Rawson-velgen in hoogglans antraciet. Verder komen wij matzwarte deurhendels en buitenspiegels tegen. Wat de binnenkant betreft, zien we zwarte hemelbekleding en vloermatten met geborduurde Dark Label-logo’s.

Men kan uit twee vermogensversies kiezen, namelijk uit een V6 met 163 of 204 pk. 
De 163 pk-variant wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en achterwielaandrijving. Naar keuze is ook vierwielaandrijving mogelijk. De laatste motorisering werkt met een manuele zesbak en vierwielaandrijving. De klant kan ook kiezen uit een transmissie met acht verzetten i.c.m. vierwielaandrijving.

Categorieën