Volkswagen Grand California

Tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf gaat Volkswagen de volledig nieuwe Grand California onthullen. Gebaseerd op de Crafter is de Grand California de nieuwste aanwinst in de Volkswagen Bedrijfswagens zes-meterklasse. Met een marktintroductie in het voorjaar van 2019 kan men voor volgend jaar zomer vast een plek op de camping reserveren. 

Ruim opgezet interieur

Met al 30 jaar ervaring sinds de eerste lancering van de California in 1988 kan je veel verwachten van de nieuwe Grand California. Ook bij dit model is het interieur uitgevoerd in een lichte kleur en zijn er tal van slimme oplossingen terug te vinden. Dankzij de grote ramen en de lichtkoepels achterin is er veel lichtinval wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Om goed te kunnen verduisteren zijn alle ramen uitgevoerd met plissé gordijnen en is de bestuurderscabine uitgerust met een nieuw verduisteringsconcept. Lichtschakelaars zijn in de Grand California vervangen voor bewegingssensoren. Om het huiskamergevoel te creëren kunnen de stoelen voorin draaien en ontstaat er samen met een tweezitsbank een woongedeelte. De keuken is uitgerust met een tweepits gasfornuis, spoelbak en diverse opbergkastjes. De uitschuifbare 70 liter koelkast is zowel van binnen als via de schuifdeur van buiten toegankelijk. De badkamer in de Grand California beschikt onder andere over een douche, toilet en een wegklapbare wasbak.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Rijke uitrusting en personalisatie mogelijk

Standaard is de Grand California rijk uitgerust. Zo behoren onder ander buiten verlichting, doucheaansluiting buiten met instelbare watertemperatuur en een elektrisch uitschuifbaar opstapje tot de standaarduitrusting. De verswatertank is met een inhoud van 110 liter royaal te noemen. De Grand California is naar wens te personaliseren. Onder andere zijn een panoramadak, een luifel, een fietsendrager, zonnecellen op het dak, satelliet-TV schotel en een hoogslaper voor de kinderen onderdeel van het optiepakket.

Veiligheidssystemen uit de Crafter

Op gebied van veiligheid is de Grand California leverbaar met dezelfde veiligheidssystemen als de Crafter. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Lane Assist, Blind Spot-Sensor, Rear Traffic Alert met Rear View en Adaptive Cruise Control. Ook de opties voor het infotainmentsysteem zijn dezelfde als voor de Crafter.

Meer details over de Grand California zal Volkswagen bekendmaken tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf (24 aug – 2 sept) De prijzen en specs voor de Nederlandse markt zullen in een nog later stadium bekend gemaakt worden

Categorieën