Volkswagen Amarok 2016

Volkswagen heeft vanochtend het doek getrokken van de vernieuwde Amarok. Het grootste nieuws bevindt zich onderhuids: voortaan schuilt standaard een zescilinder motor onder de kap.

Binnen- en buitenzijde vernieuwd

De Amarok is voorzien van een licht vernieuwd front. Daarnaast is ook het interieur herzien, waarbij het geheel nieuwe dashboard het hoogtepunt is. Tevens plaatst Volkswagen nieuwe, ergonomische stoelen.

Eén motor, drie verschillende vermogens

Volkswagen levert de Amarok enkel met de nieuwe 3.0 liter TDI-dieselmotor, die 163, 204 of 224 pk produceert. De laatst genoemde beschikt over 550 Nm koppel, en heeft voorlopig een brandstofverbruik van 7,6 liter/100 km, wat overeenkomt met een CO2-emissie van 199 g/km.

De klant kan kiezen voor een handgeschakelde versnellingsbak, maar optioneel is ook een achttrapsautomaat leverbaar.

Achterwiel- of vierwielaandrijving

De pick-up van het Duitse merk is met achterwiel- of vierwielaandrijving verkrijgbaar. De handgeschakelde versies hebben achterwielaandrijving met inschakelbare aandrijving op de vooras. Uitvoeringen met een achttrapsautomaat beschikken over permanente 4Motion-aandrijving en een Torsen-differentieel.

Komt eind dit jaar

Prijzen en specificaties worden later dit jaar bekendgemaakt. De gefacelifte Amarok arriveert in het vierde kwartaal van 2016 in Nederland.

Categorieën