Suzuki Jimny

Suzuki introduceert in 2021 de Jimny Professional. Ongekend sterk in het terrein, compact en veelzijdig in de stad en nu nog beter geschikt voor bedrijfsmatige inzet.

Suzuki Jimny

Bedrijfswagen

Dat de Suzuki Jimny een enorm vermakelijke auto is wisten we al. Zijn stoere uiterlijk met vele verwijzingen naar vorige generaties maakte het direct een moderne klassieker. Sinds de introductie in 2018 stal hij de harten van consumenten, van journalisten, maar ook van veel zakelijke gebruikers, die hem vooral waarderen om zijn terreincapaciteiten én compacte afmetingen. Een belangrijk nadeel van de Jimny is het verbruik en daarmee de uitstoot. Dat is in Europa vooral nadelig voor de totale uitstoot cijfers van het merk. Daar hebben ze bij Suzuki nu iets op bedacht. De achterbank verdwijnt en de auto word enkel nog leverbaar op grijs kenteken.

Tweezitter

Aan het uiterlijk van de Suzuki Jimny verandert gelukkig niets. Door de achterbank te verwijderen ontstaat er een laadruimte van maximaal 863 liter, 33 liter meer dan bij de Jimny personenwagen. Ook het laadvermogen stijgt, van 115 kilogram naar 150 kilogram. Dat maakt de Jimny nog steeds geen grote auto maar het heeft een positieve invloed op de praktische inzetbaarheid.

Ook de aandrijflijn wordt niet aangepast. Dat betekent dat de Jimny geleverd wordt met een 1,5 liter viercilinder met 75 kW (102 pk), met AllGrip Pro inschakelbare vierwielaandrijving, lage gearing en Hill Descent Control. Het Suzuki Safety System word uitgebreid met eCall, het systeem dat automatisch een noodoproep kan plegen bij een ongeval. De Jimny Professional is alleen leverbaar als Select-uitvoering.

Bestellen

De Jimny Professional vervangt in Europa de Jimny personenwagen. In de eerste helft van 2021 komen de eerste exemplaren van de Jimny bedrijfswagen in Nederland aan. De prijzen worden dichter bij de marktintroductie bekendgemaakt, maar vanwege het grijze kenteken zullen die een stuk lager liggen dan bij de huidige uitvoeringen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *