Amarok Dark Label 2018

Nederlanders worden bij de aanschaf van een nieuwe auto steeds veeleisender. Een extra optiepakketje hier, een exclusieve lakkleur daar. Dit geldt overigens ook voor kopers van een bedrijfswagen, en daar springt Volkswagen op in door de Amarok Dark Label te introduceren.

3.0 liter V6 TDI: enige motorisering

Net als alle andere Amarok-modellen, is de Dark Label-uitvoering voorzien van een 3.0 liter V6 TDI met vierwielaandrijving. Dit is trouwens de enige krachtbron, waar de tuinman of metselaar uit kan kiezen. Wel is er keuze uit de hoeveelheid pk’s, namelijk 163 of 204 stuks. Ook een achttrapsautomaat is aan hem of haar.

Waaraan herken je de Amarok Dark Label?

De Amarok Dark Label is een tijdelijke uitvoering en is gebaseerd op de Comfortline. Aan de bestaande uitrusting voegt deze ‘donkere’ editie 18 inch lichtmetalen Rawson-wielen en de Carbon Steel Grey-lakkleur toe. Daarnaast kun je rekenen op zwarte sidebars. De stylingbar aan de voorzijde is eveneens zwart, maar dan met een matte afwerking. Deze afwerkingssoort is ook van toepassing op de portiergrepen en buitenspiegelbehuizing. Aan de achterlichtunits valt op dat ze donkerder getint zijn. De koplampen beschikken over Bi-Xenon-verlichtingstechniek en LED-dagrijverlichting.

Donkere tinten vinden we ook terug in het interieur. Op de vloermatten valt de uitvoeringsnaam ‘Dark Label’ af te lezen, terwijl de zwarte hemelbekleding voor het zoveelste onderscheid zorgt.

Na de zomer kun je de Amarok Dark Label aanschaffen bij de dealer. Rond die tijd maakt Volkswagen ook de prijzen bekend.

Categorieën