Ford Transit Custom PHEV 2017 (Londen test)

Over niet al te lange tijd introduceert Ford dertien nieuwe elektrische auto’s, en de Transit Custom PHEV is daar één van. Om te peilen wat de elektrische bestelauto doet met de luchtkwaliteit van Londen, zet Ford 20 exemplaren in die door diverse wagenparkbeheerders worden getest.

Bijdrage van Britse overheid

De ontwikkeling van de plug-in hybride Transit Custom-testvoertuigen is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van £ 4,7 miljoen. Dankzij een financiële bijdrage van de Britse overheid, kan Ford samen met openbaarvervoerbedrijf ‘Transport for London’ dit project komende herfst starten.

Onderzoek naar voordelen 

Alle testvoertuigen beschikken over een telematicasysteem, dat gegevens verzamelt op financieel- en milieugebied. Hiermee kan Ford onderzoeken, wat de voordelen zijn van elektrische bestelauto’s in stedelijke gebieden. 

De Transit Custom PHEV zal op dezelfde manier worden ingezet als bestelauto’s met conventionele aandrijflijn. Op een normale werkdag leggen bedrijfswagens in Londen ongeveer 13 miljoen kilometer af, verspreidt over gemiddeld 280.000 ritten. De geëlektrificeerde Transit Custom zal dit najaar aan dezelfde omstandigheden worden blootgesteld. Alleen dan kan bewezen worden, dat elektrische bestelauto’s de toekomst hebben.

Komt in 2019

De 20 Transit Custom PHEV-testmodellen zijn momenteel enkel bedoeld voor geselecteerde wagenparkbeheerders. In 2019 verschijnt het uiteindelijke productiemodel op de markt, dat voortkomt uit een investering van $ 4,5 miljard tot 2020.

Naast een plug-in hybride Transit Custom, volgen komende jaren veel meer elektrische Fords. In dit nieuwsbericht lees je daar meer over.

Categorieën