Citroën Jumpy 2016

Citroën heeft het doek getrokken van de geheel nieuwe generatie Jumpy, die intussen ook als Peugeot en Toyota is getoond. De Franse fabrikant mag met de Jumpy van een succes spreken: sinds de lancering in 1995 zijn er ongeveer 600.000 stuks gebouwd.

Laadvermogen van 1.400 kg

De Jumpy staat op het nieuwe EMP2-platform en is verkrijgbaar als bestelwagen, combi (met plaats voor negen personen), dubbele cabine en plancher-cabine. Daarnaast is hij er in drie lengtes (XS: 4,60 m, M: 4,95 m en XL: 5,30 m), die allemaal een laadvermogen hebben tot 1.400 kg. De XS- en M-versies van de Jumpy kunnen altijd parkeergarages bereiken, dankzij hun hoogte van 1,90 m.

Motoren

Citroën levert de Jumpy met een 1.6 of 2.0 liter BlueHDi-dieselmotor, waarbij het vermogen varieert tussen de 95 en 180 pk. De trekkracht dat de krachtbronnen produceren ligt tussen 210 en 400 Nm.

Verdere details op het gebied van motorisering maakt Citroën later bekend.

Handsfree bedienbare zijschuifdeuren

Van de nieuwe Jumpy is tevens een mobiel kantoor te maken, wat te danken is aan het draaibare schrijftafeltje en de tablet- en smartphonehouders. Voorin biedt de Citroën Jumpy maximaal plaats aan drie personen, terwijl de zijschuifdeuren handsfree te bedienen zijn.

Daarnaast beschikt de Jumpy over een head-up kleurendisplay en Citroën Connect Nav met 3D online navigatie (inclusief voice control en touchscreen).

Veiligheidssystemen

Tot slot is de Jumpy voorzien van bekende veiligheidssystemen als Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition met Speed Limit, Driver Attention Alert en Active Braking.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën