bestelwagenverzekering

Wie een bestelwagen nodig heeft voor zijn werk, moet goed nadenken over een passende verzekering. Als er immers wat gebeurt met dit belangrijke stuk gereedschap, kun je niet werken en heb je ook geen inkomen.

Ook heb je vaak kostbare lading bij je, of spullen die je in opdracht van anderen vervoert. Het is van groot belang dat al deze goederen goed zijn verzekert. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem je bestelautoverzekering eens onder de loep.

Hoeveel kost een bestelwagenverzekering?

Er zijn verschillende dingen die een rol spelen wat betreft de kosten van een bestelwagenverzekering, zoals je beroep of sector waarin je werkt, waar je bestelwagen voor wordt gebruikt voor en de plaats waar je woont. Je leeftijd en rijervaring zijn grote factoren bij het bepalen van de kosten van je bestelwagenverzekering. Jongere bestuurders hebben statistisch gezien meer kans op een ongeval en om een claim in te dienen, dus, verzekeringspremies zijn over het algemeen hoger voor jongere mensen. Andere factoren die de premie bepalen zijn het bouwjaar van de bestelauto, de cataloguswaarde en het gewicht van de bestelauto. Verder is natuurlijk de gekozen dekking van belang Een hogere verzekeringspremie geldt ook voor onervaren bestuurders, ongeacht hun leeftijd.

Waarom heb ik een bestelwagenverzekering nodig?

Een bestelwagenverzekering voor bedrijven is nodig als je je bestelauto gebruikt in verband met je beroep of bedrijf. Als je bijvoorbeeld je bestelwagen gebruikt om voorraad, gereedschap en apparatuur te vervoeren naar verschillende locaties als onderdeel van je werkzaamheden, of om leveringen te doen aan je klanten, zal je een bestelwagenverzekering nodig hebben.

Wanneer wordt een voertuig als een bestelwagen beschouwd?

Zoals de naam al aangeeft, wordt een bestelwagen gebruikt voor het leveren of vervoeren van goederen. Daarvoor beschikken ze over een gesloten laadruimte, waarmee ze verschillen van personenwagens. Het maximale beladen gewicht is daarbij 3.500 kg, bij zwaardere voertuigen spreken we van een vrachtwagen.

Welke bestelwagenverzekering moet ik hebben?

Er zijn veel verschillende soorten bestelwagenverzekeringen. Een belangrijk aspect is daarbij uiteraard de hoogte van de premie. Het liefst wil je die natuurlijk zo laag mogelijk houden, maar je moet daarbij wel wat afwegingen maken. Naast je bestelwagen is je personeel immers ook waardevol, het is dus aan te bevelen om een schadeverzekering voor inzittenden (svi) voor de inzittenden af te sluiten. En wie het zekere voor het onzekere wil nemen, kan ook een extra rechtsbijstandverzekering kiezen. Tot slot is het ook belangrijk om goed te kijken of, en tot welk bedrag, de lading is meeverzekerd. Of je nu je eigen kostbare spullen zoals gereedschap vervoert of de spullen van je opdrachtgevers: als er iets gebeurt, wil je niet met een flinke financiële strop achterblijven.

Veilige rijstijl

Wat kan ik zelf doen om mijn bestelwagen en de spullen in de laadruimte maximaal te beschermen?
Je kunt zelf ook het een en ander doen om het risico op diefstal of schade te minimaliseren. Parkeer hem bijvoorbeeld bij voorkeur op een goed verlichte plek of in de buurt van een beveiligingscamera, dieven hebben dat soort camera’s ook snel in de smiezen.

Ook een veilige rijstijl kan een hoop brengen. Niet alleen voor een optimale bescherming van de bestelwagen en de lading, maar ook voor het milieu en de brandstofkosten. Anticiperend rijden is daarbij het sleutelwoord. Ook al ben je aan de late kant voor je afspraak, het heeft geen zin om bijvoorbeeld vol gas om een rood verkeerslicht af te rijden. Wie ver vooruitkijkt, kan risico’s tijdig waarnemen en heeft alle tijd om daarop te reageren.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *