Bent u van plan om binnenkort een nieuwe bestelauto te bestellen? De overheid heeft zojuist uw keuze een stuk lastiger gemaakt. Er komt namelijk een subsidie voor de elektrische bedrijfswagen. Deze subsidie bedraagt 10% van het totaalbedrag met een maximale vergoeding van €5000,-.

Fiat e ducato
Fiat E-Ducato

Voorjaar 2021 bedrijfswagen subsidie

Het subsidiëren van de elektrische aandrijving is inmiddels in volle gang voor de personenauto. Hier is maar al te gretig gebruik van gemaakt. Nu is het de beurt aan de ondernemer om ondersteuning te krijgen van de regering. Er is in totaal 185 miljoen euro vrij gemaakt om de uitstoot van het (bestel)wagen park te verminderen. Deze bedrijfswagen subsidie zal vanaf het voorjaar van 2021 in gaan. Voor het eerste jaar is de limiet van de pot gezet op 22 miljoen. Dit betekend dat ondernemers er vlug bij moeten zijn, want daarna zal de subsidie pas het jaar daarop weer verstrekt worden.

Uitstootvrij voor 100 kilometer

Aan de regeling zitten uiteraard wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet het voertuig minimaal 100 kilometer moeten kunnen afleggen. Ook mag het bedrijf een maximum aantal voertuigen laten registreren. De subsidie vervalt als de voertuigen binnen 3 jaar weer doorverkocht zijn. Of een voertuig zoals de Carver Cargo hier ook onder valt, is nog niet bekend

Carver Cargo EV Experience
Carver Cargo

De keuze wordt steeds groter

Diverse merken hebben inmiddels een elektrische bedrijfswagen in hun programma. Zo heeft Mercedes voor zowel de Sprinter als de Vito een elektrische optie die beide onder de subsidie vallen. Ook heeft Toyota onlangs een elektrische versie geïntroduceerd van de PROACE in 50 en 70 kWh uitvoeringen. Fiat heeft met de bijzonder benoemde E-Ducato, een bereik van wel 360 km.

Zero emissie missie 2025

Ongeveer 30 tot 40 grote steden hebben een ambitieus doel gesteld voor 2025. Zij zullen een zero emissie zone implementeren waar het bestel- en vrachtverkeer zich aan zal moeten houden. Dit betekend dat alleen een voertuig dat geen uitstoot produceert in deze zone mag komen. Particulieren met een bus hebben de mogelijkheid om een ontheffing aan te vragen bij de gemeente. Voor grote maar ook kleinere bedrijven zal dit echter geen mogelijkheid zijn.

Tesla Semi-truck

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *