Volkswagen California XXL 2017

Volkswagen Bedrijfswagens heeft, voorafgaand aan de Caravan Salon (26 augustus t/m 3 september 2017), alle details van de nieuwe California XXL naar buiten gebracht. In Düsseldorf beleeft hij zijn werelddebuut.

Bijna 6 meter lang

U had het wellicht al eerder op Dagelijksauto.nl gelezen: de komst van de nieuwe Volkswagen California XXL. Het is nog een studiemodel, maar van een productieversie ligt hij niet ver af. Hij is gebaseerd op de bestaande Crafter met een wielbasis van 3,74 meter. De lengte bedraagt 5,99 m, de breedte 2,03 m, terwijl de hoogte 2,90 m is. Het dak is verhoogd en heeft een panoramisch dak. 

De achterzijde van de California XXL is verlengd, en daar vinden wij een tweepersoonbed en een speciale ruimte voor de kleine spruiten. Het zojuist genoemde tweepersoonsbed is tevens opklapbaar, om zo nog meer ruimte te bieden.

Dieselkrachtbron met 177 paarden

Volkswagen levert de California XXL met een 177 pk sterke Euro 6 TDI-motor. Het maximale koppel bedraagt 410 Nm. Dit motorblok is standaard gekoppeld aan 4Motion-vierwielaandrijving.

Het interieur laat zich kenmerken door een intrekbare sanitaire-unit met douche en wc. Een verwarmd/gekoeld bed, vloerverwarming en een panoramisch dak met lichtstrips zijn ook allemaal standaard van de partij. De keuken is voorzien van een uitschuifbaar werkblad, spoelbak, dubbele koelkast en een gaskookplaat.

Aan comfort is gedacht, dus is hij voorzien van een grote tafel met vier stoelen. De tafel is overigens nog uit te breiden, mocht hij te klein zijn. Voor de koffieleuten is er een espressomachine beschikbaar.

Negen 220V-stopcontacten

Voor eenvoudig parkeren, heeft het merk gedacht aan twee achteruitrijcamera’s, terwijl negen 220V-stopcontacten je apparaten van stroom voorzien. Dankzij de zes USB-aansluitingen, worden ook je mobiele gadgets opgeladen.

In de achterzijde van deze kampeerwonder, zijn diverse technische voorzieningen ingebouwd. Denk aan o.a. vloerverwarming, een boiler, watertank (140 liter) en afvalbak (90 liter). Onder de vloer bevindt zich overigens een gastank.

Categorieën