Mercedes 190

Je eerste baantje, een clubje vrienden en wilde vakantieplannen. Helaas is alles tegenwoordig flink duur. Studeren is niet gratis, woonruimte al helemaal niet en die biertjes betalen zichzelf niet. Toch wil je als student kunnen genieten van je vakantie. Daarom gingen wij voor je op zoek naar een vakantiegeld auto voor maximaal €1000.

Eisenpakket

Uiteraard moet de auto voldoen aan een paar strenge eisen. De eerste is dat er minimaal vier personen in moeten passen. Waarom? Met het vakantiegeld van je zaterdagbaantje moet er na aanschaf natuurlijk wel voldoende geld overblijven voor bier..ehm brandstof. Daarnaast wil je niet alleen op vakantie, je maten moeten ook mee! Dit is niet alleen gezelliger, maar zo kun je de aanschaf voor de auto ook door vier delen! Die €250 per persoon kan er wel vanaf en met het geld wat je over hebt, kun je qua vakantieplannen ook helemaal los!
Last but not least wil je natuurlijk ook een beetje goed voor de dag komen, dus de echte knakenbakken laten we links liggen. We kunnen het namelijk niet over ons hart verkrijgen je op pad te sturen in een Hyundai Atos of iets als een Ford Ka.

Aart – Volvo V70 Bi-Fuel

Met de huidige prijzen aan de pomp zijn het barre tijden voor petrolheads. Daarom laat ik mijn keuze vallen op een vakantieauto die naast benzine ook LPG lust. Voor kilometervreters pakt dat toch wat voordeliger uit. Op het moment van schrijven staat er een drietal Volvo V70 Bi-Fuels voor minder dan €1.000,- op AutoScout24. Alle drie hebben ze een pittige 2.4 liter 5-cilinder aan boord (al staat er in een van de advertenties wel vermeld dat de motor en bak stuk zijn). Een andere overeenkomst is dat ze allemaal een duizelingwekkende kilometerstand hebben. Een zomerse roadtrip door Europa moet daar nog wel bij kunnen, toch?

Verloren Onderdelen Liggen Verder Op

Arjan – BMW 3-serie (e36)

Iedereen roept dat de e46 mooier opdroogt met het verstrijken van de tijd, maar stiekem is de e36 veel stijlvoller. De e46 wordt namelijk vooral mooi gevonden, omdat diens opvolger, de e90, op z’n zachts gezegd nogal tegen viel. De e36 is ook alweer ouder dan 25 jaar, dus je rijdt ook nog eens een volwaardige klassieker. Hoe cool is dat!? Dit in tegenstelling tot de knakenbakstatus die de e46 langzaamaan heeft verworven. De e36 is daarnaast ook een stuk lichter, wat veel beter past bij de slogan Freude am fahren. Doordat deze generatie stiekem heel goed rijdt, is het verdelen van rijtijd dus ook geen enkel probleem. Wij vonden voor dit bedrag zelfs enkele stations, dus ruimte te over. Zelfs climate- en cruisecontrol kom je regelmatig tegen. Een 6 cilinder voor dit bedrag wordt lastig, maar het rijden van BMW heeft zo z’n andere voordelen.

Bij Mercedes Weggegooid

Daan – Daewoo Leganza

De beste vakantieauto voor vier vrienden die samen 1000 piek te besteden hebben. Ik begin maar even met de waarheid: dit is hem. Dé reden waarom je met vier vrienden op vakantie gaat in een auto van duizend euro is omdat je niet bang bent het avontuur tegemoet te gaan. Bij een avontuur horen natuurlijk verhalen. Gekke verhalen. En, daarbij hoort uiteraard een gekke auto. Zie hier: de Daewoo Leganza. Nooit gezien? Top. Nog nooit van gehoord zelfs? Nog veel beter. Deze luxe Koreaanse sedan straalt overduidelijk elegantie en comfort uit met zijn soepele lijnen en chromen details. Ruimte genoeg voor vier mensen en al hun bagage door de ruime achterbank en volumineuze sedaneigen kofferbak. Stijl: check. Comfort en ruimte: check. Vragende hoofden als je voorbij rijdt op krappe Italiaanse bergweggetjes in je 1999 Daewoo Leganza: dubbel check. Zuid-Koreaanse betrouwbaarheid: absoluut check. De Daewoo Leganza: de vakantieauto voor jou.

Deze Afgekeurde Ellendige Wagen Oogt Onbruikbaar

Danny – Peugeot 607 2.2 HDI

Het geheim van een memorabel vakantievoertuig is veel ruimte en een kleine slagingskans om aan te komen op de gewenste bestemming. Dat is bij dit model wel te garanderen. Alhoewel, voor 1000 euro valt de keuze op diesels die ruim voorbij de drie ton zijn gelopen. Dan kunnen die laatste vakantie kilometers er ook nog wel bij. Reken er maar op dat de resterende hoeveelheid kilometers afgelegd zullen worden in comfort. De luxe Franse sedan is voorzien van een automatische versnellingsbak, airco en meer dan genoeg ruimte om met z’n vijven op vakantie te gaan. Daarnaast is het nog steeds een statige auto die genoeg bekijks zal krijgen. Of je de bestemming ook haalt is nog maar de vraag, maar voor minder dan €1000 euro heb je in ieder geval een goed verhaal!

Probeer Eens Uw Geluk En Ondervind Trammelant

Eric – Alfa Romeo 166

Er moet een auto komen, waarvoor ieder maximaal € 250,00 inlegt. Is er veel bagageruimte nodig? Nee, alles wat hier gebruikt wordt is ook op de plaats van bestemming te krijgen, een stationwagon is dus geen must. Diesel is, hoewel het niet veel meer scheelt, goedkoper dan benzine. En een diesel rijdt zuiniger, dat zou dus een voordeel zijn. Welke opties blijven dan over? Nog steeds heel veel! Snuffelend op Marktplaats met een budget van max € 1.000,00 kwam de Alfa 166 in beeld. Beschikbaar met de heerlijke JTD, snel, ruim, en wat is hij (nog steeds) mooi! En beschikbaar binnen het budget. Ja, voor drie weken vakantie kan dat de perfecte match zijn!

Alle Lampjes Flikkeren Altijd Roest Overmatig Maar Emotie Overwint

Maarten – Chrysler Stratus Cabriolet

Een logische keuze, als je het mij vraagt. Auto voor vier personen? Check! Zomer-auto? Met een open dakkie, wat dacht je! Geschikter dan de Chrysler Stratus Cabriolet ga je niet vinden voor dat geld. Wat is er nu beter dan met vier maten op pad te gaan in een opulent Amerikaans landjacht waar het dak van open kan? Alsof je je eigen roadtrip-movie regisseert. Erg populair zijn ze niet meer, dus je pikt ze voor een prikkie op. Met slechts 163 pk uit de 2,5 liter V6 en een aartsluie automaat moet je niet verwachten snel op je bestemming te zijn, maar hey, het is toch vakantie? Haasten doe je maar in je leasebak naar het werk. Gewoon de helft van je vakantiebudget reserveren voor de benzine, en gááán met die cabrio!

Chronisch Hardgrondig Rottende Yank Start Lullig En Riekt

Liever een verre reis?

Mocht de reis verder gaan dan Europa, dan kan het zijn dat je een visum nodig hebt. Zeg, je gaat naar India, dan heb je daar een visum India voor nodig. Deze kun je ook eenvoudig en voordelig aanvragen zonder dat je daarvoor naar een consulaat of ambassade hoeft te gaan.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *