De vakantie staat weer voor de deur. Eerst komt echter het felbegeerde vakantiegeld en wat is nu een betere bestemming dan een vakantiekar! In tegenstelling tot voorgaande edities, kiezen we nu echter verstandig. Je moet namelijk wel het hele gezin inclusief caravan uit de vinexwijk sleur mee kunnen nemen. De elektrische leaseauto van papa (of mama) voldoet uiteraard niet. Te weinig range en nauwelijks trekgewicht. Mocht je elektrische leasebak wel wat kunnen trekken, is de range natuurlijk helemaal dramatisch. Daarom in deze editie een budget van maximaal €3000,-, caravantrek capaciteiten en voldoende ruimte voor het gemiddelde gezin met 1,54 kinderen. Dit ronden we netjes af naar boven, dus 2 kids. Uiteraard zit er nog minstens ééntje in de luiers, dus voldoende ruimte voor babyrommel is geen overbodige luxe, maar pure noodzaak! Dus hier zijn ze, de Redactiekeuze: Vakantieauto voor het hele gezin!

Arjan – Renaut Vel Satis

Uiteraard trappen we af met een Frans model. Zo cool als de concept is het helaas niet, maar nog steeds is de Vel Satis een zeer bijzondere verschijning. Met een trekgewicht van 1600 kilo is deze Renault daarnaast zeer capabel voor de gemiddelde caravan. De Engelsen verkozen de Vel Satis in 2002 zelfs tot caravanauto van het jaar! Kijk daar heb je wat aan. Waar je ook wat aan hebt is de dikke 3,5 liter V6, automaat, leren bekleding en alle mogelijke opties. Niet geheel onbelangrijk: de stoelen voorin zijn ware zetels en ook achterin is voldoende ruimte. De flinke kofferbak is daarnaast de perfecte luier opslagplaats. Begin 2000 Renault techniek, dus alle opties gaan waarschijnlijk stuk, of zijn het al. De dikke V6 doet je dit echter snel vergeten!

Daan – Mercedes-Benz ML 400 CDI

Kijk, nu weet ik niet wat de rest heeft gekozen, maar ik zou er allemaal niet aan beginnen. Ik heb dé auto voor u gevonden. Voor slechts 2995 euro kan u eigenaar zijn van deze Mercedes-Benz ML 400 CDI. Voor lange ritten heeft u natuurlijk een diesel nodig. De caravan moet ook mee, dus een grote motor is ook een pre. Zo komen we uit op deze subtiele 4.0 liter diesel V8 van Mercedes met 250pk en 560Nm koppel op slechts 1700 toeren per minuut. Ruimte is er ook zat. De partner, kinderen en alle bagage kan makkelijk mee in deze Euro-0 eenheid. In steden kan je niet komen vanwege het energielabel G, maar het platteland en de snelwegen zijn uw koninkrijk. Bovendien, wie kampeert er nou in de stad? Juist: mensen zonder smaak (en zonder Mercedes-Benz ML 400 CDI).

Danny – Citroën C6 HDiF 2.7

Een echte gezinswagen op budget, betekent voor mij een oude vertrouwde sedan, maar met een minder vertrouwde badge. Het budget mag dan maar €3.000 zijn, dat betekent niet dat ik niet in luxe wil reizen. De Citroën C6 2.7 HDiF is sinds kort verkrijgbaar voor deze prijs. Laat de dieselschuwheid je niet tegenhouden in het kopen van een toekomstige klassieker. Het comfort is dankzij de hydraulische vering nog steeds ongenaakbaar en wie houdt er niet van een achterruit die naar binnen loopt? Wat mij betreft één van de koopjes op dit moment en een no-brainer als reisauto voor het gezin. De dieselkracht geeft je 1.700 kg aan trekgewicht en er is genoeg ruimte achterin om een voetbalwedstrijd te houden. Daarnaast is het ontwerp goed oud geworden en zullen maar weinig mensen weten dat je slechts €3.000 hebt uitgegeven. Nu maar hopen dat er niks stuk gaat.

Maarten – Volvo V70

Als je toch op vakantie moet met caravan, kinderwagen en luiers, omarm dan onverbiddelijk je nieuwe rol als papa. Schaf voor die 3000 Euro de meest degelijke, meest saaie Volvo stationwagon aan die je kunt vinden. Geef jezelf volledig over aan het gezinsleven. Je dagen van kekke sportwagentjes of coole coupé’s zijn voorbij, vriend. Je geluksmomentjes beleef je niet meer achter het stuur, maar bestaan uit overgeefsel dat net niet de bekleding raakt of een verdwaald pak billendoekjes terwijl je dacht ze vergeten te zijn.

Je kunt echter nog verder gaan. Als het mogelijk is, laat de vakantie-auto en de caravan volledig zitten en spendeer je het geld aan een leuk hotel voor jou en je gezin. Je partner en kinderen zullen verrukt zijn om de luxe vakantie-omgeving. De vakantie is direct een succes, ook voor jou. Soms draait het in het leven om meer dan alleen een leuke auto.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *