Lamborghini Huracan snow

Het is al weer een tijdje geleden dat wij een redactiekeuze hebben gehad. Vaderdag is daar echter perfect voor en dan kunnen we eindelijk weer eens onze creatieve keuzes los laten! Sommige redacteuren hebben voor een hele degelijke, veel voorkomende gezinsauto gekozen, andere redacteuren voor een wat specialere optie. Hieronder zie je onze keuzes voor de perfecte vaderdagauto met een maximaal budget van €15.000!

Daan – Oldsmobile Custom Cruiser

Dé auto voor een vader is natuurlijk een prachtige Oldsmobile Custom Cruiser uit 1986. Je hebt oneindig veel ruimte voor al je (klein)kinderen, klusspullen en vakantiebagage. De wagon is 5.6 meter lang en er is plek voor acht personen. Het interieur vol bruine en beige stof en hout is perfect voor lange, langzame en onzuinige ritjes naar verjaardagen en wandelingen in het bos. En, voor de liefhebbers van een mooi Amerikaans V8 gerommel is dit natuurlijk een perfecte keuze. De 5.7 liter achtcilinder produceert een hele milde 158pk die ervoor zorgt dat deze met hout beklede rechthoek van 0 naar 100 schiet in minstens 5 liter. De perfecte vaderauto dus.

De redactiekeuze van Daan

Danny – Renault Avantime

Niet zo héél lang geleden was een gezinsauto voor de vader nog een oude vertrouwde MPV. Veel ruimte, in een zo klein mogelijk pakket. Een recept dat de Fransen tot een kunstvorm beheerste, en vervolgens volledig uit het raam hebben gegooid met de Renault Avantime. Deze 2 deurs MPV biedt slechts ruimte aan 5, komt 2 deuren te kort, is niet snel, niet sportief en al helemaal niet praktisch. Het heeft oneindig veel glas dat open kan, een rare dubbele knik in de achterkant met overgestileerde achterlichten. Het is een auto waar niemand op zat te wachten en bijna niemand kocht. Ik heb zelden een auto zo graag willen hebben als de Renault Avantime. 

De redactiekeuze van Danny

Maarten – Westfield SEi

Kinderen zijn natuurlijk geweldig. Maar weet je wat papa echt een keertje zou willen? Een lekker ritje zonder gejengel van de achterbank. En dan in een auto die maar draait om één ding: puur rijplezier. Mag ik je voorstellen aan de Westfield SEi, een Engelse kitcar op basis van de beroemde Lotus Seven. Een lichtgewicht raketje zonder overbodige techniek: autorijden gestript tot zijn pure essentie. Jij en je auto, daar gaat het om. Voor de kinderen is er geen betere papa dan een blije papa, en reken maar dat je met een grote glimlach terugkomt van je ritje. Bovendien, met deze Westfield word jij de coolste papa van de hele school.

De redactiekeuze van Maarten

Aart – Nissan Serena

Als JDM-fanaat, moest mijn keuze vallen op iets uit het land van de rijzende zon. Het werd de Nissan Serena; de auto die mijn vader vroeger had. Ik vraag me nog wel eens af of de volgende eigenaar de legoblokjes heeft teruggevonden, die ik onder de achterbank verloor. De Serena is in feite een personenvariant van de Nissan Vanette (zo’n bouwvakkersbusje). Qua exterieur is het net een Nissan Micra (K11) die te lang aan de pomp heeft gelegen. Daardoor is er ruimte ontstaan voor twee achterbanken. De Nissan Serena heeft een viercilinder middenmotor en achterwielaandrijving, maar biedt tegelijkertijd ook plaats aan acht (!) inzittenden. Volgens Finnik.nl zijn er nog maar 45 exemplaren geregistreerd in Nederland. Daarvan staat er één op Autoscout24, die je voor € 2.450 kunt overnemen. Je komt zelden Serena’s tegen en dat is zonde, want wat een geniale auto was het eigenlijk!

De redactiekeuze van Aart

Okke – Volvo V60 D6

Volvo staat al jaren bekend om hun lekkere rijgedrag, als een schip op de weg. Hobbels zijn geen probleem en lange afstanden verover je zo met een Volvo! De Volvo V60 D6 heeft naast de 215 pk dieselmotor ook nog eens 65 pk elektrisch vermogen. Deze 280 pk sleept je van 0 tot 100 km/uur in slechts 6,1 seconde! Het elektrische bereik is goed voor 50 kilometer. Ook is de V60 uitgerust met vierwielaandrijving en heeft een 640 Nm koppel! De combinatie van een dieselmotor met een elektromotor resulteert in een ongekende zuinigheid.

De redactiekeuze van Okke

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *