De nieuwe Mazda CX-60 was al aangekondigd, zoals u kunt lezen in dit artikel. Maar, het volgende stapje richting een nieuwe CX-60 op uw oprit is gezet. Namelijk de officiële Europese introductie! Ik mocht namens dagelijksauto.nl met Mazda mee naar Cascais in Portugal, waar de introductie plaatsvond.

Naar het zuiden!

Veel merken hebben de neiging om hun introducties te laten plaatsvinden in andere landen dan Nederland. Mazda heeft ons ook een keer uitgenodigd om naar een introductie in Bulgarije te gaan en Cascais is ook vaak de locatie waar andere merken hun nieuwe modellen laten zien aan de Europese journalisten.

We vlogen vroeg, 09.00 uur precies. Om de drukte voor te zijn, heb ik de trein van 05.06 uur gepakt vanaf mijn woonplaats, waardoor ik tweeëneenhalf uur voor mijn vlucht op Schiphol zou aankomen. Door de enorme drukte die we de laatste dagen (geschreven op 02-05-2022) kennen, heb ik alsnog anderhalf uur in de rij gestaan.

Eenmaal door de mensenmassa heen, werd ik ontvangen door het PR-duo van Mazda en een hele boel andere autojournalisten. Instappen en wegwezen dan maar!

Prachtige uitzichten en blauwe zee

Het verloop van de dag

Eenmaal geland in Lissabon, werden wij ontvangen door Mazdamensen die met van die typische vliegveldborden met het Mazda-logo naar ons wenkten. We weren in groepjes van drie in nieuwe CX-5’s getransporteerd richting ons hotel.

Een luxe lunch stond voor ons klaar in het restaurant naast het hotel. Hier hebben we gepraat over de nieuwe CX-60, maar ook over alles wat in ons op kwam. Hierna was het moment aangebroken waar we allemaal op hadden gewacht. De persconferentie. Een hoop informatie, niet alleen over de nieuwe CX-60 en al haar nieuwe functies, technische innovaties en designelementen, maar ook over het merk Mazda, hun toekomst en hun cijfers.

Voor het hotel werden een stuk of acht Mazda’s CX-60 voorgereden en we mochten per tweetal journalisten een voertuig besturen. Via een vooraf ingestelde route bewegen wij ons langs de prachtige Portugese kustlijn waar woeste golven uit een blauwe zee kapotslaan tegen de rotskust. Onze route vervolgde zich de bergen in, door kleine, pittoreske dorpjes en over smalle bergpasjes. Lezen hoe de Mazda CX-60 beviel doet u in deze rijtest.

Het laatste stuk van de route leidde ons door het centrum van Cascais weer terug naar het hotel. Hier wachten onze kamers op ons. Ik die kamer, op het balkon in de mooie Portugese zon, schrijf ik op dit moment het eerste gedeelte van dit artikel. Zeebries, rij-ervaring in een nieuwe Mazda CX-60 en uitzicht op de oceaan. Wat wil een autojournalist nog meer?

Tijdens het diner hebben we nagepraat over de dag, zowel met mede-autojournalisten als met de Mazda head of design en head of technology. Dit was leerzaam en interessant.

Smalle en kronkelende bergpasjes

Naar het noorden!

De volgende dag stond het ontbijt voor ons klaar. Nog even kort praten over van alles en nog wat en daarna terug de CX-5’s in om teruggereden te worden richting het vliegveld van Lissabon. Dan ben je zo weer thuis, zonder CX-60, maar wel met een geweldige ervaring op zak.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *