Audi opblaasbare tent

In een nieuw segment genaamd “Aangevinkt”, zullen wij de bijzondere en bizarre wereld van de optielijst gaan ontdekken. Metallic lak of lichtmetalen velgen kan bij alle automerken wel aangevinkt worden. Maar de optie die we vandaag beschrijven is er één die je niet snel ergens anders zult vinden. Want vandaag kijken we naar de “Audi tent”.

Wat is de Audi tent?

De Audi tent is zoals de naam al zegt, een tent. Dit is echter niet zomaar een tent zoals je die wellicht al kent van de Pontiac Aztek. Nee, dit is een opblaasbare tent speciaal ontwikkeld om te verbinden met de achterklep van je Audi. Specifieker gezegd de Audi Q2, Q3, Q5 of Audi Q7.

Audi tent van binnen
Audi tent van binnen

Wat kun je ermee?

Audi heeft de tent speciaal ontwikkeld om samen met je Q2, Q3, Q5 of Q7 de wildernis in te kunnen gaan. De tent komt in een tas waar onder andere ook de, zonneschermen, tentharingen en pomp in te vinden zijn. Wanneer je een geschikte kampeerplaats hebt gevonden haal je de tas uit de kofferbak en ga je aan de slag. De tent is simpel en snel op te pompen met de meegeleverde pomp en kan vervolgens verbonden worden aan de achterklep. Het formaat van 2,18 meter hoog en 2,40 meter breed, zorgt ervoor dat er 3 mensen in kunnen verblijven tijdens het kamperen.

Audi pomp
Simpel op te pompen

Wat is er zo speciaal aan?

Naast het feit dat het een tent is voor je auto, is deze optie op zichzelf ook goed te gebruiken. Audi claimt dat de tent zonder haringen windsnelheden tot wel 70 km/h kan hebben en hij is zelfs waterdicht tot 4.000 mm (4 meter). Met een grondoppervlakte van 9.5 m² is de ruimte ook royaal te noemen. Wanneer het kamperen klaar is kan het ventiel open gedraaid worden en de lucht uit de tent lopen. Vervolgens is het een kwestie van de tent terug stoppen in de zak, wat net als een slaapzak, net zo gemakkelijk gaat.

Audi Q3 met tent
Audi Q3

Wat kost het?

De prijs van de opblaasbare tent is € 1.330,-. Voor deze prijs krijg je een tent, opbergtas, reparatieset, tentharingen en 2 zonneschermen erbij. De tentbevestiging is voor ieder model uniek en kan erbij gekocht worden tussen € 190,- en € 199,-. Audi niet bij inbegrepen.