Škoda Vision E Concept 2017

Na de vele schetsen is het uiteindelijk zo ver: Škoda presenteert op de Shanghai Motor Show (21 t/m 28 april 2017) officieel de Vision E Concept.

Twee elektromotoren

Het studiemodel is de allereerste, volledig elektrisch aangedreven Škoda. De Vision E Concept is voorzien van twee elektromotoren, die samen 306 pk aan systeemvermogen leveren. Tevens haalt hij een topsnelheid van 180 km/h, terwijl de sprinttijd van 0 naar 100 km/h nog onbekend is.

De actieradius bedraagt om en nabij 500 kilometer, wat is te danken aan krachtige lithium-ion accu’s die in de bodem zijn weggewerkt. Het batterijpakket is binnen 30 minuten voor 80% opgeladen.

Zelfde grootte als de Kodiaq

De afmetingen van de Vision E Concept bedragen 4.645 mm in lengte, 1.917 mm in breedte, 1.550 mm in hoogte en heeft een lange wielbasis van 2.850 mm. Dit komt ongeveer overeen met de Kodiaq, die sinds kort bij de dealers staat.

Škoda zelf omschrijft de concept-car, net als wij, als futuristisch. Dit geldt voor zowel de buiten- als binnenzijde. De Vision E Concept beschikt over vier individuele stoelen, die automatisch naar de deuropening draaien, zodra de portieren worden geopend.

Autonoom rijden

Op de beursvloer van Shanghai laat Škoda tevens zijn visie op autonoom rijden zien. Qua niveau van zelfstandig rijden, bevindt de Vision E Concept zich op Level 3. Dit betekent dat hij o.a. in files geheel automatisch kan rijden en er een autopilot-functie beschikbaar is voor snelwegen.

Categorieën