Volvo XC40 2017

Volvo heeft zojuist de nieuwe XC40 onthuld in Milaan. Het Zweedse merk heeft vrijwel alle informatie vrijgegeven, al dient er gewacht te worden op de prijzen. Bestellen kan vanaf 29 september a.s.

Volvo XC40: de buiten- en binnenzijde

Met de komst van de XC40, is Volvo’s XC-familie eindelijk compleet. In korte tijd is het SUV-gamma compleet vernieuwd. Zo werd op de Autosalon van Genève nog de nieuwe XC60 onthuld, en was de tweede generatie XC90 in 2015 een feit.

Volvo zet de XC40 als trendy auto in de markt. Dit betekent dat er tal van personaliseringsopties zijn, zoals two-tone lakkleuren en opvallende velgdesigns. Binnenin ontdekken we daarentegen handigheden, waaronder bergvakken in de portieren en onder de stoelen. Ook bevindt er zich een uitklapbare tassenhaak en uitneembaar afvalbakje in de middenconsole.

Tal van assistentiesystemen

De XC40 is leverbaar met verschillende, moderne assistentiesystemen. Het aanbod omvat o.a. City Safety, Pilot Assist, Cross Traffic Alert met Brake Support, Rear Collision Warning en een 360°-camera. Met laatstgenoemde assistent wordt manoeuvreren in krappe parkeervakken een stuk eenvoudiger.

XC40 gaat elektrisch

Bij de marktlancering bestaat het motorenprogramma uit een T5-benzinemotor en D4-dieselkrachtbron. In een later stadium volgen meer motorvarianten, met Volvo’s nieuwe driecilinder motor als primeur. Tevens kunnen we een volledig elektrische XC40 verwachten.

De Volvo XC40 wordt geproduceerd bij onze zuiderburen in Gent (België). 

Categorieën