Audi A7 Sportback 2017

Audi heeft zojuist op officieuze wijze de nieuwe A7 Sportback onthuld. De Duitsers hebben alle informatie vrijgegeven, behalve de Nederlandse prijzen. Medio november is hij leverbaar.

Achterlichten met elkaar verbonden

Onze spionagefotograaf spotte met enige regelmaat enkele prototypes van de A7 Sportback. Nu is het model in zijn volledigheid onthuld, en weten we de afmetingen. Hij is  4.969 mm lang, 1.908 mm breed, 1.422 mm hoog, terwijl de wielbasis 2.926 mm bedraagt.

De nieuw ontworpen koplampen zijn leverbaar met verschillende lichttechnologie, zoals LED en HD Matrix (met lasergrootlicht). Ook nieuw zijn de achterlichten, die door middel van een LED-strip met elkaar verbonden zijn.

Twee touchscreens

Het interieur heeft veel invloeden van de Audi A8. We zien twee touchscreens, waardoor de bekende bedieningsknoppen overbodig zijn geraakt. Ook het instrumentenpaneel is geheel digitaal. Tot slot belooft Audi een ruim aanbod aan bekleding en andere interieuropties.

Voorlopig één benzinemotor

Het motorenprogramma van de Audi A7 Sportback bevat voorlopig één benzinemotor: de 3.0 liter V6 TFSI (340 pk / 500 Nm). De acceleratie van 0-100 km/h verloopt in 5,3 sec. en de topsnelheid bedraagt 250 km/h. Schakelen gebeurt via een zeventraps S tronic-automaat, terwijl het vermogen via quattro-vierwielaandrijving wordt verdeeld.

Bovendien houdt Audi het brandstofverbruik binnen de perken met MHEV-technologie, oftewel: een mild hybride systeem. Dit 48 Volt-systeem bestaat uit een Belt Alternator Starter en lithium-ion batterij, die energie terugwint via het remmen. Kort samengevat zorgt dit voor een brandstofbesparing van 0,7 liter per 100 km (bij dagelijks verkeer).

Vlak na de marktintroductie wordt het motoraanbod verder uitgebreid. Volgens Audi kunnen we benzine- en dieselmotoren met vier- of zes cilinders verwachten. 

Categorieën