Golf GTI TCR

Bij het denken aan de Volkswagen Golf zal je niet meteen van je stoel springen van enthousiasme. Echter, de Golf heeft wel degelijk een zeer sportief verleden en Volkswagen wil niet dat je dit vergeet. De traditie wordt voortgezet met de nieuwe exclusieve Golf GTI TCR. Er was al bekend dat er van de meest sportieve Golf GTI tot nu toe een beperkt aantal exemplaren naar Nederland komt, maar nu zijn ook de prijzen bekend.

Race-DNA

De Golf GTI TCR is gebaseerd op de racewagen die Volkswagen inzet voor de TCR, de internationale toerwagencompetitie. En niet onverdienstelijk, want in 2016 en 2017 werden ze kampioen in deze klasse. Om de huidige generatie uit te zwaaien heeft Volkswagen een versie gemaakt voor op de openbare weg. Naast de openbare weg is de GTI TCR natuurlijk de auto voor een dagje op het circuit

De GTI TCR heeft dezelfde 2-liter TSI-motor als de normale GTI, maar door een hogere turbodruk perst de TCR er 45 pk meer uit tot een meer dan respectabele 290pk (213kW). Hiermee sprint de auto naar 100 km/u in 5,6 seconden. Ter vergelijking: 25 jaar geleden moest je een Porsche 911 Carrera 2 kopen om dat te kunnen halen. De Golf GTI TCR is zoals veel sportieve auto’s tegenwoordig alleen te verkrijgen met een automaat, in dit geval een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Ook een sperdifferentieel en geperforeerde remschijven vóór behoren tot de standaard uitrusting.

Opvallend in grijs

De Golf GTI TCR onderscheid zich van de leasebak van de buurman door opvallende bumpers, zwarte spiegelkappen, grote titanium uitlaten en unieke velgen. Het speciale interieur is voorzien van rode accenten op de stoelen en een speciaal Alcantra GTI-stuur. Er is ook een speciale kleur beschikbaar: Pure Grey. Toch schreeuwt zo’n sportieve Golf om een opvallendere kleur, dus gelukkig zijn ook Pure White, Tornado Red of Deep Black beschikbaar. Ook is er een speciaal stickerpakket te bestellen waarmee je de auto kan voorzien van race-accenten.

De normale versie, tot zover je bij deze speciale Golf kan spreken over normaal, heeft een topsnelheid van 250 km/u. Is dit je nog te langzaam dan kun je nog een Performance Pakket bestellen waardoor je 260 km/u kan halen. Hierbij krijg je dan ook een speciaal adaptief onderstel met drie standen en speciale 19-inch velgen.

Prijzen

Van deze exclusieve Golf komen slechts 75 exemplaren naar Nederland. Dus je weet zeker dat je iets bijzonders aanschaft. Hiervoor moet je echter wel minstens €50.460,- neertellen. Voor het Performance Pakket betaal je €2.275,- (matzwart Reifnitz) of €2.950,-(glanzend zwart Pretoria) extra. De Volkswagen Golf GTI TCR is vanaf eind januari te bestellen bij de dealer. Dat is al bijna dus begin alvast maar aan die race-licentie!

Bekijk ook de video van de GTI TCR tijdens het ‘GTI Originals & More 2018 event’

Categorieën