Volkswagen Touareg R 2020

Volkswagen presenteert in maart op de Autosalon van Genève de nieuwe Touareg R. Het is de eerste keer dat deze SUV het sportieve R-label mag dragen.

Touareg R is een plug-in hybride

De Touareg R kent nog een primeur: het is het eerste Volkswagen R-model met plug-in hybride aandrijflijn. De auto beschikt over een 340 pk sterke 3,0-liter V6-turbobenzinemotor, die nauw samenwerkt met een 136 pk sterke elektrokrachtbron. Het systeemvermogen en maximumkoppel bedraagt respectievelijk 462 pk en 700 Nm koppel. De aandrijving geschiedt over alle wielen door middel van Volkswagens 4Motion-systeem.

Volkswagen heeft het accupakket weggewerkt in de bodem van de kofferruimte. Dit betekent dat de Touareg R even is als de reguliere uitvoeringen. De accucapaciteit is 14,1 kWh, maar wat de elektrische actieradius bedraagt is niet bekendgemaakt. Wel weten we dat hij in ‘E-Mode’ maximaal 140 km/h kan rijden. De topsnelheid komt neer op 250 km/h.

Sportieve looks

De Volkswagen Touareg R belooft niet alleen sportief te rijden. Zo ziet hij er ook uit. Het model op de foto’s is uitgevoerd in de mooie kleur Lapiz Blue metallic en heeft zwarte 22 inch Estoril-wielen (standaard 20 inch). Verder is de auto voorzien van een R-Line voor- en achterbumper, LED-Matrix koplampen, donker getinte LED-achterlichten, een elektrisch bedienbaar panorama-/schuif- en kanteldak en meerdere R-badges.

Volkswagen Innovision Cockpit

De nieuwe Volkswagen Touareg R is standaard voorzien van de nodige (veiligheids)technologieën. Zo beschikt de sportieve SUV over Trailer Assist, waarmee je met een aanhanger automatisch kan inparkeren. Ook is de auto in staat tot snelheden van 250 km/h deels autonoom te rijden. Volkswagen noemt dit hulpsysteem ‘Travel Assist’.

Tot slot is hij standaard uitgerust met de moderne Volkswagen Innovision Cockpit. Dit volledig digitale instrumentarium kun je kennen uit de nieuwe Volkswagen Golf.

Meer informatie wordt waarschijnlijk tijdens de Autosalon van Genève 2020 bekendgemaakt.

Volkswagen Touareg R 2020
Categorieën