Volkswagen up! GTI concept-car 2017

Volkswagen presenteert op het jaarlijkse GTI-Treffen in Wörthersee (Oostenrijk) een nagenoeg productierijpe versie van de up! GTI. Deze sportieve A-segmenter komt begin 2018 op de markt. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Verlaagd onderstel

Zoals elke GTI van Volkswagen, is ook deze up! voorzien van het welbekende GTI-jasje. Hij is te herkennen aan de grille met honingraatstructuur, die is afgewerkt met een rode streep en GTI-logo. De buitenspiegelkappen zijn uitgevoerd in hoogglans zwart, op de zijkant prijken twee zwarte strepen, terwijl ook de grote dakspoiler en 17 inch lichtmetalen velgen opvallen. Ten slotte is het onderstel met 15 mm verlaagd.

Aan de binnenkant ontdek je een met leder bekleed GTI-sportstuur, GTI-pookknop en stoelen met een Schots ruitpatroon. De up! GTI is leverbaar met keuze uit de kleuren Tornado Red, Pure White en metalliclakken Dark Silver, Black Pearl en Costa Azul.

Krachtbron met 115 pk

Onder de kap huist een 1.0 liter TSI driecilinder met 115 pk en 230 Nm koppel. Voor de sprint van 0-100 km/h heeft hij 8,8 seconden nodig, terwijl zijn topsnelheid ligt op 197 km/h. Deze cijfers komen nauw overeen met die van de Golf GTI Mk1 uit 1976.

Categorieën