Volkswagen Golf Clubsport S 2016

Vorige week bevestigde Volkswagen de komst van de Golf GTI Clubsport S, en vandaag heeft het Duitse automerk het model uiteindelijk gepresenteerd. Ten opzichte van de reguliere Clubsport-versie heeft ‘ie meer vermogen, een aangepast chassis en minder kilo’s aan boord. De gelimiteerde Golf GTI Clubsport S beleeft zijn debuut tijdens GTI-Treffen bij de Wörthersee in Oostenrijk.

Krachtigste GTI ooit

Dit weekend viert Volkswagen tijdens het 35e GTI-Treffen bij de Wörthersee in Oostenrijk samen met duizenden fans de 40e verjaardag van de Golf GTI. Hoofdrolspeler tijdens het festival is de nieuwe Golf GTI Clubsport S. Met een 310 pk sterke 2.0 liter TSI-benzinemotor is dit de krachtigste GTI ooit. Accelereren van 0-100 km/h doet hij in 5,8 seconden, de topsnelheid ligt op 265 km/h.

Daarnaast maakte Volkswagen bekend dat het gewicht (1.285 kg) binnen de perken is gebleven, wat mede mogelijk is gemaakt door de verwijderde achterbank. Ook niet onbelangrijk: de Golf GTI Clubsport S staat op 19 inch velgen van Pretoria, die omhult zijn met semi-slick banden.

Ronderecord op de Nordschleife

Volkswagen gaat 400 exemplaren van de Golf GTI Clubsport S produceren. Onlangs vestigde hij nog een ronderecord op de Nordschleife van de Nürburgring. Met een tijd van 7:49.21 heeft de Clubsport S het ronderecord verbroken voor voorwielaangedreven productieauto’s.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën