Tesla is waarschijnlijk het meest bekende EV-merk wereldwijd. Het Amerikaanse merk spreekt dan ook bij veel mensen tot de verbeelding. Overigens is dit niet geheel onterecht. Elon Musk deed met Tesla wat veel mensen voor onmogelijk hielden: een volledig elektrisch merk vanuit nul opbouwen binnen een zeer korte tijdsspanne. De eerste model S is er namelijk pas sinds 2012! Tesla werkte door de jaren heen ook aan een uitgebreid netwerk van SuperChargers. De teller in Europa staat nu al op meer dan 10.000 stuks. Laadstress lijkt dan ook geen issue bij Tesla. En ondanks het feit dat Elon Musk soms grotere plannen lijkt te hebben dan hij waar kan maken, blijft het Apple effect bij Tesla onverminderd groot. Een nieuwe Tesla is, ondanks de prijsverlagingen, voor veel mensen echter nog steeds onbereikbaar. Bekijk daarom hier vier keer het aanbod Tesla! Kleine Disclaimer: de benoemde prijzen en beschikbare exemplaren blijven een momentopname.

Tesla Model S 2016

De goedkoopste Tesla is een Model S

Hoe kan het ook anders dan dat het langstlopende model eveneens de goedkoopste is. In dit geval gaat het om een model S 85D uit 2016. De kilometerstand lijkt met 298.454 kilometer nog redelijk mee te vallen. Maar uiteraard zit er een addertje onder het gras! De accucellen en de motor zijn vervangen in 2019. Daardoor komt de totale kilometerstand van de S uit op 673.000 kilometer! Gelukkig is in 2019 ook het interieur vernieuwd, waardoor het standaard zwarte leer vervangen is door meer klassiek bruin. De prijs van dit alles? €24.500, inclusief levenslang gratis laden bij de Tesla SuperChargers. Ook al staat Tesla erom bekend dit beleid nog wel eens te wijzigen, dus helemaal zeker weet je het echter nooit.

Tesla Model X 2016

De Duurste Tesla is een Model X Plaid

Uiteraard is de knotsgekke Model X Plaid de duurste. De prestaties van, in dit geval zwarte gevaarte, zijn duizelingwekkend. 0 naar 100 in 2.6 seconden is bizar snel. Zeker omdat de Model X 2455 kilo weegt! De topsnelheid van 262 km/u zorgt ervoor dat je ook op de Autobahn nog wat te vertellen hebt. Hoe lang je dat volhoudt is echter de vraag. Feit is wel dat de actieradius bij normale snelheden wel goed zit, met 547 kilometer volgens WLTP. 250 KW DC laden zorgt er daarnaast voor dat je in 23 minuten weer van 20% naar 80% geladen bent. Meest in het oog springende zijn natuurlijk echter de vleugeldeuren. Wat dit dan allemaal wel niet kost? €133.999, voor een Model X Plaid uit 2022 met 2089 kilometer op de teller. Het black on black exterieur moet je dan voor lief nemen, evenals het maagdelijk witte leer aan de binnenzijde. Inclusief gek yoke stuurtje overigens.

Tesla Model 3

Het model dat voor de massa moet gaan zorgen is uiteraard de 3. Niet voor niets past Tesla iedere keer de prijs aan om maar binnen de SEPP-subsidiegrens te blijven. De goedkoopste op de moment is een Model 3 uit 2019 met 193.248 kilometer op de teller. Voor €28.900 heb je dan ook nog eens de Long Range. De duurste is een Model 3 Performance uit 2020 met 24.882 kilometer op de teller. Die kost je dan €59.950 Een nieuwe Model 3 kost je echter €42.993. Voor dat bedrag heb je dan wel de basis uitvoering. Overigens geen kinderachtige jongen met een topsnelheid van 225 kilometer per uur en 6,1 seconden voor het standaard sprintje. Volgens WLTP heb je met deze uitvoering ook nog eens 491 kilometer range. Wij zouden het dus wel weten en flink gebruik maken van de prijsverlagingen die Tesla heeft doorgevoerd!

Tesla Model Y

Kiezen voor de nieuwste Tesla telg kan uiteraard ook! De Model Y is nieuw leverbaar vanaf €47.993. Valt hiermee dus net buiten de SEPP-subsidie. Wij verwachten dus stiekem een prijsverlaging. Tweedehands vonden wij er eentje die goedkoper was. Een model uit 2022 met 7500 kilometer op de teller. Kost je €43.999. Toch €4000,- minder! Deze heeft dan ook nog eens een trekhaak, hoe cool is dat. De samenstelling van het witte exterieur en zwarte interieur is trouwens niet de meest inspiratievolle keuze geweest. Nu vinden wij de Model Y overigens sowieso het iets te heet gewassen broertje van de Model X, die eigenlijk ook nog net eens iets te duur is. Ons advies: wil je deze echt? Zo ja, dan nog heel even wachten.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *